Leivadi
Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Casino Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα
Οι Συνταγές του Chef Οι καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής από όλο τον κόσμο

Επιστροφή   InOut > Συνταγές Μαγειρικής > Οι Συνταγές του Chef
Find All Thanked Posts
Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-12-05, 16:52   #1
Mrs Faye
Διακεκριμμένο Μέλος


 
Το avatar του χρήστη Mrs Faye
 
Εγγραφή: 17-07-2005
Περιοχή: Στο Τρελοκομείο που λέγεται Αθήνα!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 540
Thanks: 136
Thanked 71 Times in 30 Posts
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Νομίζω πως ήρθε η ώρα μέσα σε αυτό το thread να γράψουμε όλοι μερικές συνταγές για Χριστουγεννιάτικα γλυκά αφού κοντεύει η ώρα του κουραμπιέ και του μελομακάρονου...

Μελομακάρονα με Καρύδια


Υλικά:
2 φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. Ζάχαρη
1/2 φλ. Νερό
1 κουτ. Μέλι
1 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. Σόδα
1 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
1 Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. σκόνη Κανελογαρίφαλα
1 φλ. καφέ Κονιάκ
3 -4 (όσο πάρει) Αλεύρι
Σιρόπι:
1 φλ. Νερό
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Μέλι
1 ξυλαράκι Κανέλα
1 φλ. χοντροκοπανισμένα Καρύδια

Τρόπος παρασκευής
Σε φαρδιά λεκανίτσα χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το νερό, το μέλι, τη σόδα διαλυμένη στον χυμό,
το μπέικιν, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και το κονιάκ.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το αλεύρι. Ζυμώνετε να γίνει ζύμη μαλακή.
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρούς κυλίνδρους.
Πιέζετε ελαφρά με πιρούνι σταυρωτά και τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζετε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα.
Αφαιρείτε με σπάτουλα τον αφρό και πετάτε την κανέλα.
Βουτάτε μέσα τα μελομακάρονα για 1 - 2 λεπτά (4 - 5 την κάθε φορά).
Αραδιάζετε σε σειρές σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα καρύδια.
__________________
Κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε,
απο ψηλά αν τους κοιτάξεις,
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις...
Mrs Faye is offline   Απάντηση με παράθεση Share on facebook
Παλιά 04-12-05, 16:53   #2
Mrs Faye
Διακεκριμμένο Μέλος


 
Το avatar του χρήστη Mrs Faye
 
Εγγραφή: 17-07-2005
Περιοχή: Στο Τρελοκομείο που λέγεται Αθήνα!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 540
Thanks: 136
Thanked 71 Times in 30 Posts
Κουραμπιέδες μπουκίτσες

Υλικά:
1 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
½ κιλό βούτυρο γάλακτος λειωμένο
? κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
700 γρ αλεύρι
1 κρόκο αυγού
½ φλυτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
βούτυρο για το ταψί
άχνη για το πασπάλισμα


Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, τον κρόκο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: αλεύρι, σόδα, κονιάκ, αμύγδαλα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπαλίτσες κάνοντας με το δάκτυλο μας στη μέση τους μια βούλα.
Τους βάζουμε ανα σειρές σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι καυτοί κοσκινίζουμε μια φορά πάνω τους ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τους ξαναπασπαλίζουμε για δεύτερη φορά.
__________________
Κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε,
απο ψηλά αν τους κοιτάξεις,
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις...
Mrs Faye is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-05, 16:54   #3
Mrs Faye
Διακεκριμμένο Μέλος


 
Το avatar του χρήστη Mrs Faye
 
Εγγραφή: 17-07-2005
Περιοχή: Στο Τρελοκομείο που λέγεται Αθήνα!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 540
Thanks: 136
Thanked 71 Times in 30 Posts
Δίπλες

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι νερό

Τρόπος παρασκευής

Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι
Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή
Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί
Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα
Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές
Βάζετε το λάδι να κάψει
Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε
Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές
Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σίτα ή στρατσόχαρτο
Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι
Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά
Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα
__________________
Κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε,
απο ψηλά αν τους κοιτάξεις,
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις...
Mrs Faye is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-05, 16:54   #4
Mrs Faye
Διακεκριμμένο Μέλος


 
Το avatar του χρήστη Mrs Faye
 
Εγγραφή: 17-07-2005
Περιοχή: Στο Τρελοκομείο που λέγεται Αθήνα!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 540
Thanks: 136
Thanked 71 Times in 30 Posts
Ισλί

Υλικά:
1200 γρ αλεύρι
400 ml ελαιόλαδο
100 γρ ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
λίγο κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Πλάθουμε σε τρίγωνα σχήματα και κάνουμε μία τρυπούλα στη μέση.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη κανέλα και τη ζάχαρη.
Γεμίζουμε με καρύδια και ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι τα κρύα ισλί ή αντίστροφα.
__________________
Κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε,
απο ψηλά αν τους κοιτάξεις,
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις...
Mrs Faye is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-05, 16:59   #5
Mrs Faye
Διακεκριμμένο Μέλος


 
Το avatar του χρήστη Mrs Faye
 
Εγγραφή: 17-07-2005
Περιοχή: Στο Τρελοκομείο που λέγεται Αθήνα!
Ηλικία: 32
Μηνύματα: 540
Thanks: 136
Thanked 71 Times in 30 Posts
Βασιλόπιττα

Υλικά:
1 νόμισμα
1 κιλό Αλεύρι
3 κουταλιές Μαγιά μπύρας
2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο Βούτυρο
2 φλυτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού Γάλα
6 Αυγό(ά)
λίγο Αλάτι
Σουσάμι
Μαχλεπι

Τρόπος παρασκευής
Ανακατεύουμε καλά την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγο αλεύρι να γίνουν σαν κουρκούτι
που τ' αφήνουμε σε ζεστό μέρος για ν' ανέβει.
Βράζουμε το μαχλεπι με λίγο νερό να πάρει τη γεύση του, στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.

Κάνουμε ένα λάκο στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, τ' αυγά, τη ζάχαρη,
το κουρκούτι, το νερό από το μαχλεπι και τέλος λίγο αλάτι.
Αρχίζουμε το ζύμωμα, παίρνοντας λίγο-λίγο ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Τη βάζουμε σε αλευρωμένο μέρος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε ν' ανέβει.
Την ζυμώνουμε πάλι λίγο και πλάθουμε την πίτα.

Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος για ν' ανέβει.
Την πσαλιδίζουμε λίγο από 'πάνω να σχηματιστούν σχέδια σαν γιρλάντες, την αλείφουμε με λίγο αβγό,
την πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε αφού βάλουμε πρώτα το φλουρί.
__________________
Κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε,
απο ψηλά αν τους κοιτάξεις,
θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις...
Mrs Faye is offline   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Members who have read this thread : 11
elvenpath, EYA, ez, FairyInBoots83, jimmyno, paoleon, tsakralina, Tsene, VPAPAD80
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Forum Jump


Inout.gr is Poolandered
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι των διαχειριστών ή συντονιστών της σελίδας(εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν είναι υπεύθυνοι για αυτές.
Η αναδημοσίευση άρθρων και δημοσιεύσεων που υπάρχουν στην σελίδα είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται ως πηγή το InOut.gr - Η ελευθερία στην πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.