Leivadi
Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Casino Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα
Επιστροφή   InOut > Γενικά Θέματα Σελίδας > Καταγγελίες για αισχροκέρδια
Find All Thanked Posts
Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-06-10, 09:59   #1
Petroula
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Petroula
 
Εγγραφή: 18-11-2007
Περιοχή: crete
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 2.279
Thanks: 3.745
Thanked 2.037 Times in 920 Posts
ΙΚΕΑ και Δελατόλας : πως να γίνεται άνω κάτω και να το πληρώσετε και χρυσό!

Τα παρακάτω συνέβησαν πρόσφατα και τα παραθέτω εδώ προς γνώσιν των φίλων του ΙΚΕΑ που διαθέτουν σπίτι αλλά δε διαθέτουν αυτοκίνητο που να χωράει τα όσα ψωνίζουν και πέφτουν στην ανάγκη του ΔΕΛΑΤΟΛΑ και των ομοίων του. Είναι συνδιασμός μονοπωλιακής αισχροκέρδειας απο την πλευρά των μεγάλων και ανευθυνότητας προς τον καταναλωτή! Διαβάστε και πείτε μου.

Αποφασίσαμε για ένα επαγγελματικό χώρο να εξοπλίσουμε καθιστικώς με μια συγκεκριμένη καρέκλα του ΙΚΕΑ. Μονομπλοκ πλαστικό με κόστος 30Ε/κομμάτι. Ο λόγος απλός - η φτηνότερη αντίστοιχη σε ποιότητα και υλικό και σχέδιο που βρέθηκε σε κατάλογο εισαγωγέα στην Ελλάδα στοίχιζε επιεικώς 65Ε, τιμή απαγορευτική για την περίπτωση. Κανονίστηκε με μια εκ των πωλητριών στο τμήμα τραπεζαρίας η παραγγελία 45 κομματιών και ειδοποιηθήκαμε για να τα παραλάβουμε μερικές μέρες αργότερα διότι αυτή η ποσότητα δεν ήταν ετοιμοπαράδοτη. Ειδική συνεννόηση επειδή θα γονόταν αποστολή με μεταφορική εταιρεία, να παραμέινουν στη συσκευασία τους όπως έρχονταν απο τις κεντρικές αποθήκες, και να επανασφραγιστούν μετά τον έλεγχο απο το κατάστημα για να μην πάθουν κάτι κατα τη μεταφορά. Βλέπετε έρχονται απο τη Βολιβία (ας πούμε) σε σκληρά χάρτινα κιβώτια στακαρισμένες ανα 10 και με διάφορα προστατευτικά ενώ πωλούνται μετά στο κατάστημα άνευ ειδικής συσκευασίας. Κι έτσι κι έγινε.

Στις 11/6 στελνω τον πατέρα μου να παραλάβει, ο οποίος παραλαμβάνει το εμπόρευμα απο την υπέροχη κυρία Ζωή, τέσσερα κιβώτια με 10 καρέκλες συν τέσερις καρέκλες (δε βρεθηκε άλλη) οι οποίες μπαίνουν ως παραπανίσιες στη στοίβα κι έχουμε έτσι πια 4 κιβώτια με 11 καθίσματα το καθένα λοιπόν. Τα πληρώνει, 1300 ευρώ περίπου σύνολο, στην άλλη υπέροχη κυρία Νικόλα, παίρνει τα τιμολόγια μου και ρωτάει αν θα μπορούσε το φορτηγό του μεταφορέα μου να έρθει να τα πάρει αν έστω το φορτηγό μας (του εργολάβου μου δηλαδή) τ μετέφερε λίγο πιο κάτω προς το πεζοδρόμιο. Επειδή όμως έχουν ειδική συμφωνία για αποκλειστική συνργασία με το ΔΕΛΑΤΟΛΑ που αποκλείει την πρόσβαση σε μεγάλη απόσταση απο το μαγαζί, αναγκάζεται να τα πάει σε αυτόν και αυτός να τα παραδώσει μετά στη δική μου μεταφορική. Απόσταση απο το Κηφισσό μέχρι τον Ρέντη, πόσα χλμ το κάνετε; Δέκα;

Πάει λοιπόν με 4 χαρτόκουτα, τα αφήνει, πληρώνει 88 ευρώ και φεύγει. Ο κύριος του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή παίρνει μέσα τα κιβώτια και διαβεβαιώνει ότι θα παραδοθούν ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ! Βλέπει μετά ο πατήρ όταν μέσα στο αυτοκίνητο βγάζει το χαρτί απο την τσέπη για να ξαναδει το νούμερο πριν φύγει απο το μαγαζί, ότι γράφει "44 δέματα" και συφιλιάζεται. Επιστρέφει απο το πάρκινγκ και τον ξαναφωνάζει, και τον ρωτάει "τι σημαίνει αυτό, εγώ έχω παραδώσει 4 κιβώτια κι εδώ βλέπω κουφά πράγματα" και του απαντάει ότι είναι το σύστημα λοτζίστικς έτσι, ότι υπάρχει αυτόματη καταγραφή απο το τιμολόγιο του ΙΚΕΑ για να μη χαθεί κάτι, κι έτσι το τιμολόγιο γράφει 44 τεμάχια τάδε. Λέει ΟΚ έστω. Ξαναρωτάει αν υπάρχει θέμα με τη συσκευασία λοιπόν για να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι εντάξει και ο καλός κύριος ξαναλέει ότι επειδή τα έδωσε συσκευασμένα υπάρχει εκτός απο αυτή την αναφορά και μέτρηση όγκου και μέτρηση βάρους. Καθώς δεν έχουμε έτσι κι αλλιώς άλλη επιλογή κάνει ο δόλιος ο πατέρας το σταυρό του φοβούμενος τα χειρότερα και φεύγει.

Μερικές μέρες αργότερα έρχονται να παραδοθούν στο χώρο που τα περίμενε ο επαγγελματίας. Οι μεταφορείς έρχονται και απιθώνουν 44 χύμα καρέκλες, λερωμένες και τρισάθλιες, γεμάτες γδαρσίματα κλπ, ένα χάλι να τραβας τα μαλλιά σου. Το αποκορύφωμα : η καθεμιά έφερε αυτοκόλλητο με μπαρκοντ και καταμετρητή 1/44 2/44 .... 44/44. Το αυτοκόλλητο είχε τοποθετηθεί απο το ΔΕΛΑΤΟΛΑ γιατί αυτός χρησιμοποιεί το σύστημα, το πρακτορείο ΧΑΒΑΚΗ που έκανε τη μεταφορά και η συνεργαζόμενη μεταφορική ΛΟΥΤΣΕΤΗ δεν έχουν αυτό το...anal σύστημα, κάνουν έγγραφη καταμέτρηση και δε βάζουν πράγματα χύμα ποτέ. Τα αφήνουν σε μας, πληρώνουμε άλλα 90 ευρώ και φεύγουν. Προσέξατε ελπίζω ότι η τιμή για τα 10 πρώτα χλμ στοίχισε όσο η μεταφορά τους απο εκεί και μετά άλλα 120 χλμ με νταλίκα και ένα φέρυ Πειραιάς-Ηράκλειο - ε;

Αρχίζει το θρίλερ.

Τα καθίσματα δεν τα παρέλαβα εγώ αλλά ο πελάτης και κανονικά δεν έπρεπε να παραληφθούν. Επειδή όμως ο χρόνος πίεζε και η επιχείριση δε μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς τα καθίσματα έγινε μια προσπάθεια να δούμε μήπως όλο αυτό ήταν όλο μούφα και με ένα καλό πλυσιμο σωζόταν η κατάσταση. Μπαααααααα. Μετά απο πλύσιμο με χλωρίνες, καθαριστικά μαρμάρων, κιμωλία κλπ οι 40 ήταν καθαρές ως επι το πλείστον αλλά οι υπόλοιπες 4 για τα σκουπίδια. Οι 40 είχαν απλά μικρότερα γδαρσίματα και θα μπορούσε κανέις να τις πει "β διαλογής" και να κάνει ότι δε βλέπει κάποια απο τα χτυπήματα. ΟΛΕΣ όμως είχαν ένα μαύρο σημάδι που δεν έφευγε με τίποτα και είχε προκληθεί απο τον ιμάντα που τις είχαν δεμένες στο φορτηγό. Αυτό ηταν ορατο απο απόσταση ειδικά όταν ήταν όλες στακαρισμένες - μιλάμε βγάζει μάτι! Το δε αυτοκόλλητο, το τι διαλύτη έφαγε, το τι τρίψιμο, το τι πλύσιμο, νάδα.... Η κόλλα του έμεινε στην επιφάνεια κι έτσι με ότι μπλούζα καθίσεις και ακουμπήσεις πίσω τέτοιο χνούδι θα αφήσεις και στην πλάτη!

Αρχίζει εκέι πια όπως καταλαβάινετε το θριλερ με τηλέφωνα πρώτα στη μεταφορική Α, μετά στην μεταφορική Β, μετά ξανά στην πρώτη μεταφορική, μετά ξανά στη δεύτερη, και ο ένας να ρίχνει διαρκώς το μπαλάκι στον άλλον. Αφού περίμενα μέρες και δεν έβλεπα προκοπή παίρνω το ΙΚΕΑ μιλάω και με αυτούς και μου υπόσχονται ότι θα το κοιτάξουν και απο τη δική τους πλευρά. Εγώ στέλνω πίσω τις 4 κατεστραμένες στο μεταφορέα και μία ενδεικτικά απο τις υπόλοιπες, με αντίστροφη διαδρομή, και απαιτώ να μου αντικατασταθούν όλες αν υπάρχουν διαθέσιμες στο κατάστημα κλπ αλλιώς να γίνει αντικατάσταση των τεσσάρων και έκπτωση στο μισό στην τιμή των υπολοίπων βάσει του τιμολογίου, και όταν τα βρουν αναμεταξύ τους ποιος φταίει αυτός να πληρώσει και το μάρμαρο. Και να έρθουν να αντικαταστήσουν αυτές που εκ των πραγμάτων θα πρεπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή γιατί δεν υπάρχει αλλη λύση για την επιχείρηση! Απο εκείνη τη στιγμή όλοι πάλι έχουν αρχίσει τον καυγά, κανένας δε μου λέει τι γίνεται, ακόμη τηλεφωνώ απο τον ένα στον άλλον κι ακόμη περιμένω...


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Petroula : 29-06-10 στις 10:03.
Petroula is offline   Απάντηση με παράθεση Share on facebook
The Following 6 Users Say Thank You to Petroula For This Useful Post:
baran (30-12-11), dimitris.and (29-06-10), kokonoula (29-06-10), ksotikoula (28-07-10), NovaLacertae (30-06-10), penthesileia (01-07-10)
Παλιά 29-06-10, 11:46   #2
texasasl
Υπεύθυνος Σελίδας 
Το avatar του χρήστη texasasl
 
Εγγραφή: 21-01-2005
Περιοχή: Aθηνα
Ηλικία: 70
Μηνύματα: 42.151
Thanks: 2.121
Thanked 18.092 Times in 8.873 Posts
Η εποχή που οι "ηγεμονικές πολυεθνικές" θα είναι και απόλυτοι "εξουσιαστές" καλλιεργήθηκε επιμελώς, τα μικρά μαγαζάκια και ο εμποράκος πέθαναν, και τώρα πιά σε όλους εμάς απομένει να ακολουθήσουμε τον αμερικάνικο ηλίθιο τρόπο ζωής....
__________________
Η Ευρώπη εκβιάζει..
Οι υπουργοί κωφεύουν..Οι πολιτικοί πάνε διακοπές....Οι συνδικαλιστάδες εκβιάζουν...
Οι ανεγκέφαλοι απαιτούν...Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στενάζουν στην ανεργία....Οι δημόσιοι υπάλληλοι απλά υφίστανται κάποια μέτρα...
Το μάρμαρο πληρώνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί.... Ως ΠΟΤΕ ;;;;
texasasl is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to texasasl For This Useful Post:
baran (30-12-11)
Παλιά 30-06-10, 23:41   #3
NovaLacertae
Top Member 
Το avatar του χρήστη NovaLacertae
 
Εγγραφή: 15-12-2009
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 1.359
Thanks: 12.555
Thanked 2.667 Times in 1.006 Posts
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής...

Αυτά που μας έλεγε σε ένα τραγουδάκι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης το πάλαι ποτέ, αυτά ισχύουν δυστυχώς και στην ζωή του Νεοέλληνα που συνέβαλε και συμβάλει (και) στον ηγεμονισμό των πολυεθνικών.

Θα αναφέρω μία ιστορία που μου είπε κάποιος, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ΄90.

Πάει ο εκπρόσωπος μίας πολυεθνικής σε έναν μικροεπιχειρηματία, και του λέει: ''Επιθυμώ να συνάψουμε μία σύμβαση για να με προμηθεύεις με όλο σου το εμπόρευμα για τρία χρόνια, τα χρήματα cash, πόσα θέλεις;''
Σκέφτεται ο μικροεπιχειρηματίας, του απαντάει μετά από λίγες μέρες, και με τσιμπημένη τιμή (έ όλο και κάποιο παζάρι θα γίνει σκέφτεται) .
Έκλεισε η συμφωνία, του απαντά ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής (χωρίς παζάρι και τα λεφτά ντούκου)
Α! Εγώ είμαι για μεγάλα πράγματα! Σκέφτεται ο μικροεπιχειρηματίας.

Πάει τη μία μέρα ένας παλιός πελάτης για να παραγγείλει κάποιο εμπόρευμα και τρώει την απάντηση: ''Εχω κλείσει μεγάλες δουλειές, δεν μπορώ'', πάει και δεύτερος, και τρίτος κλπ... ο μικροεπιχειρηματίας τα ίδια, δεν είχε εμπόρευμα για κανέναν άλλο εκτός από την πολυεθνική.

Περνάνε τα τρία χρόνια εμφανίζεται ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής:
- Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία μας, να είστε καλά.
- Τι ευχαριστώ; Δεν θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας;
- Η σύμβαση ήταν για τρία χρόνια, ευχαριστούμε, αλλά δεν χρειαζόμαστε κάτι άλλο.

Και ο μικροεπιχειρηματίας αμέσως σκοτείνιασε, ''Αμάν τι κάνω τώρα;'' σκέφτεται.
Πάει σε έναν παλιό του πελάτη για να κάνουν κάποια συμφωνία, τίποτα, πάει σε δεύτερο, τίποτα, σε τρίτο, τα ίδια. Ποιος θα επέστρεφε να συνεργαστεί με κάποιον που τον πούλησε; Έτσι ο μικροεπιχειρηματίας έκλεισε την επιχείρηση του.

Αυτό το σχέδιο το εφάρμοσε η πολυεθνική και σε άλλους μικροεπιχειρηματίες, έτσι αύξησε κατά πολύ το μερίδιό της στην αγορά ενώ το συνολικό ποσοστό των μικροεπιχειρίσεων σε τζίρο στην αγορά, περιορίστηκε δραστικά.
Αυτό έγινε και από άλλες πολυεθνικές... και σε πολλούς τομείς του εμπορίου...

Καθώς ήμαστε και στην εποχή του τουρισμού να μην ξεχάσουμε το πόσες φορές οι συμπατριώτες μας, μας είχαν στο χeσiμο στην τουριστική περίοδο, με τρελές τιμές, την ίδια ώρα που στα ξένα γραφεία τουρισμού έδιναν πολύ χαμηλότερες τιμές (με το ''αστείο'' κάποιοι δικοί μας να πηγαίνουν διακοπές στα νησιά μας κλείνοντας δωμάτια από γραφεία του εξωτερικού) .

Βέβαια για να μην είμαστε και άδικοι, υπήρχαν κάποιοι που δεν υποτάχτηκαν, που δεν πούλησαν τους πελάτες τους, αλλού διάφοροι μικροεπιχειρηματίες συνασπίστηκαν - συνεταιρίστηκαν - συνενώθηκαν κλπ. Όπως και σήμερα, υπάρχουν επιχειρηματίες που τιμούν τον πελάτη τους, αλλά δυστυχώς είναι οι λίγοι, μία όαση στην Ελληνική πραγματικότητα της αρπαχτής.

Και φυσικά οι πολυεθνικές (ή οι μεγάλες επιχειρήσεις) όταν δεν έχουν αντίπαλο γίνονται ασύδοτοι.

Πάντως και εδώ, μου έχει τύχει από πολυεθνική άψογη αντιμετώπιση (μετά την αγορά) - τέλος, συγνώμη αλλά δεν θέλω να αναφέρω ονόματα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NovaLacertae : 30-06-10 στις 23:48.
NovaLacertae is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to NovaLacertae For This Useful Post:
ovelix21 (03-07-10)
Παλιά 01-07-10, 00:19   #4
Δημήτρης
Top Member
 
Το avatar του χρήστη Δημήτρης
 
Εγγραφή: 08-11-2009
Περιοχή: Ηράκλειο
Μηνύματα: 20.328
Thanks: 4.327
Thanked 11.570 Times in 6.365 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο NovaLacertae Εμφάνιση μηνυμάτων
Και φυσικά οι πολυεθνικές (ή οι μεγάλες επιχειρήσεις) όταν δεν έχουν αντίπαλο γίνονται ασύδοτοι.
Έχεις δίκιο και θα προσθέσω: Όλοι όταν δεν έχουμε αντίπαλο, γινόμαστε ασύδοτοι....
__________________
.
.

MEMENTO **** VIVERE
Δημήτρης is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-10, 08:14   #5
Spyrakos
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Spyrakos
 
Εγγραφή: 11-04-2005
Περιοχή: Αθήνα
Ηλικία: 44
Μηνύματα: 2.785
Thanks: 680
Thanked 1.751 Times in 743 Posts
Εχει γινει πατατα μεγαλη στην περιπτωση αυτη, η οποια κυριως εχει να κανει με το γεγονος οτι παρεμβληθηκαν δυο μεταφορεις.

Καλα, αφου τον πληρωσες τον Δελατολα, δεν γινοταν να στα φερει απ'ευθειας αυτος στην Κρητη?
__________________Spyrakos is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-10, 08:39   #6
Petroula
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Petroula
 
Εγγραφή: 18-11-2007
Περιοχή: crete
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 2.279
Thanks: 3.745
Thanked 2.037 Times in 920 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Spyrakos Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχει γινει πατατα μεγαλη στην περιπτωση αυτη, η οποια κυριως εχει να κανει με το γεγονος οτι παρεμβληθηκαν δυο μεταφορεις.

Καλα, αφου τον πληρωσες τον Δελατολα, δεν γινοταν να στα φερει απ'ευθειας αυτος στην Κρητη?
όχι απ'ότι μου έιπαν. Εντός Αττικής μόνο για τους ίδιους, αλλά έχουν συνεργαζόμενες εταιρείες για τα εκτός Αττικής. Και επίσης επειδή σε άλλη περίπτωση που είχα προσπαθήσει να το κάνω, με άλλη παραγγελία, ζητούσε δεκαπλάσια κόμιστρα.
Petroula is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-10, 08:59   #7
Spyrakos
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Spyrakos
 
Εγγραφή: 11-04-2005
Περιοχή: Αθήνα
Ηλικία: 44
Μηνύματα: 2.785
Thanks: 680
Thanked 1.751 Times in 743 Posts
ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ?!

ΕΛΕΟC.

Παντως πιστευω οτι το προβλημα ειναι οτι ο ενας θα τα ριχνει στον αλλον. Ναι μεν ο Δελατολας τις ξεπακεταρισε, αλλα μπορει να σου πει "εγω τις παρεδωσα μια χαρα" (και μπορει να εχει και δικιο, δεν ξερεις).

Το ΙΚΕΑ καλα εκανες και το εβαλες στη μεση, γιατι αφ'ενος διακυβευεται το καλο τους ονομα, αφ'ετερου γιατι η εξυπηρετηση πελατων τους απο την δικη μου εμπειρια (εχω αγορασει τον μισο καταλογο ) ειναι παρα πολυ καλη.

Συνεχισε τις πιεσεις, ειδικα προς αυτους μπας και πιεσουν τον Δελατολα απο την θεση ισχυος τους ή στις αλλαξουν/κανουν εκπτωση. Στην τελικη, το κυριο θεμα ειναι οτι το προβλημα δεν θα δημιουργουνταν αν δεν ειχε αποσυσκευαστει το εμπορευμα.
__________________Spyrakos is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to Spyrakos For This Useful Post:
Payday (03-04-18), Petroula (01-07-10)
Παλιά 01-07-10, 21:44   #8
travma
New Member

 
Εγγραφή: 22-12-2005
Περιοχή: Opounane
Ηλικία: 48
Μηνύματα: 18
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Φυσικα και ειναι καλοι αφου εκλεισαν ολα τα Ελληνικα μαγαζια οι κατασκευαστες επιπλων ειναι ανεργοι ωστε να μπορουν να βγαζουν ολο το συναλλαγμα εξω και να μην εχουμε μια ενω παραλληλα θα μας δανειζουν. Απο την αλλη ενα τραπεζακι που πηρα ηταν της πλακας και ξεκολλησε η επιστρωση κατι σαν χαρμποτο ή κοντα πλακε μολις ζεσταθηκε λιγο. Να φανταστεις ηταν τοσο σκληρο που μπορουσες να γραψεις με το νυχι! Σε κατι αλλες ανοιγομενες σιδερενιες καρεκλες εφυγε το καθισμα γιατι ηταν τοσο λεπτο που αναγκαστηκα βγηκαν οι βιδουλες που το κρατουσαν στην θεση του απο τα κατω. Αυτα πουλανε, φυκια για μεταξωτες κορδελες. Α και κατι αλλα καταμαυρα επιπλα σαν αγγουρια λες και σου πεθαναν 10 παιδια που οταν καθεσε σου πιανεται ο κολος. Αισθητικη και ξενομανια. Ξερω, ξερω, 1) οτι πληρωσεις παιρνεις 2) ας προσεχες 3) μπορει να ετυχε. Ολες οι χιλιαδες αγοραστες δεν εχουν προβλημα κτλ.
ΙΚΕΑ και τριχες. Οι υπαλληλοι τους ομηροι χειροτεροι απο αυτους που πεθαναν στην τραπεζα του Βγενοπουλου.
travma is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-10, 08:28   #9
Spyrakos
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Spyrakos
 
Εγγραφή: 11-04-2005
Περιοχή: Αθήνα
Ηλικία: 44
Μηνύματα: 2.785
Thanks: 680
Thanked 1.751 Times in 743 Posts
offtopicΟι κατασκευαστες επιπλων που ειναι ανεργοι φιλε μου το επαθαν για τον ιδιο λογο που θα ειναι ανεργοι σε λιγο οι μαγαζατορες της Πλακας.
__________________Spyrakos is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-10, 10:32   #10
jojefb
Top Member 
Το avatar του χρήστη jojefb
 
Εγγραφή: 13-05-2009
Περιοχή: ΣΥΡΟΣ
Μηνύματα: 8.037
Thanks: 11.721
Thanked 6.719 Times in 3.255 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Spyrakos Εμφάνιση μηνυμάτων
offtopicΟι κατασκευαστες επιπλων που ειναι ανεργοι φιλε μου το επαθαν για τον ιδιο λογο που θα ειναι ανεργοι σε λιγο οι μαγαζατορες της Πλακας.

μην μπερδεύεις ανόμοια πράγματα!

επειδή δουλεύω σε μια ελληνικότατη αντιπροσωπεία επίπλων που ότι πουλάει κατασκευάζετε στις Σέρρες και έχοντας δουλέψει και κάποια χρόνια σε ξυλουργείο και αργότερα σαν χειριστής σε κοπτικά μηχανήματα για βιομηχανικά ξύλα-υλικά(mdf,μελαμίνες,κόντρα πλακέ κτλπ) σου λέω ότι δεν είναι έτσι!

τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι φτηνά ...τόσο φτηνά που κανένας κατασκευαστής εντός Ελλάδας δεν έχει την δυνατότητα να πουλήσει!
Επίσης δεν μπορείς να πέσεις σε τόσο χαμηλή ποιότητα!
Είναι αδύνατον πίστεψε με!

Άσε που όταν ακούνε τον χρόνο παράδοσης σου λένε την ατάκα : "από τα πράκτικερ η το ικέα τα φέρνω σε 3-4 μέρες"!
Να μην σου πω όταν ακούν τις τιμές......1 στους 10 καταλαβαίνει τι αγοράζει δυστυχώς!
jojefb is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to jojefb For This Useful Post:
RedGreek (17-02-11)
Παλιά 02-07-10, 22:21   #11
Petroula
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Petroula
 
Εγγραφή: 18-11-2007
Περιοχή: crete
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 2.279
Thanks: 3.745
Thanked 2.037 Times in 920 Posts
Αυτό που λές για τη συνθετική ξυλεία ισχύει, όπως ισχύει και σε κάποια άλλα είδη αλλά όχι σε όλα. Υπάρχουν κάποια όπως οι συγκεκριμένες καρέκλες που αυτό δεν ισχύει ούτε κατα προσέγγιση. Η φτηνότερη τσόλικη εισαγόμενη του ίδιου τύπου έκανε τα διπλά λεφτά και ήθελε δύο μήνες για παράδοση, και στην Ελλάδα δεν παράγεται ούτε καν σε ακριβή έκδοση επειδή η βιομηχανία του πλαστικού δε μπορεί να βγάλει αυτά τα είδη.

Η αρχή "ότι πληρώνεις παίρνεις" είναι επίσης μύθος. Ποτέ δεν παίρνουμε ότι πληρώνουμε γιατί αυτή η θεϊκή αντιστοιχία τιμής-ποιότητας απλά δεν υπάρχει. Είναι ένα σκέτο κατασκέτο κατασκέυασμα που αυτό κι αν είναι ρευστό κι αν εξαρτάται απο χίλιους μύριους παράγοντες... Τις μισές φορές παίρνουμε ότι νομίζουμε ότι πληρώσαμε και τις άλλες μισές παίρνουμε αυτά που ο ξύπνιος έμπορας νομίζει ότι πρεπει να πάρουμε με αυτά που πληρώσαμε. Και φυσικά γιατί το ΙΚΕΑ να διαφέρει; Η ΝΕΟΣΕΤ επίσης, έτσι για να αναφέρουμε και ένα ελληνικό ενδεικτικά, παρά το γεγονός ότι έχει τις πλάτες του ΝΕΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ είναι ένα απο τα εγχώρια τάχα μου φθηνο-μάγαζα ποιότητας που επίσης κοροϊδεύει τον καταναλωτή κατάφατσα.

Επίσης δεν αρκεί ο ένας στους 10 καταναλωτές να καταλαβαίνει τι αγοράζει αλλά και οι 9 στους 10 κατασκευαστές να κάνουν κάτι για να ανεβάσουν την πραγματική ποιότητα και το επίπεδο του ντηζάιν χωρίς να τσακίσουν τον καταναλωτή στο σβέρκο. Να δεις μετά για πότε αλλάζουν οι συμπεριφορε΄ς των καταναλωτών! Ή μήπως ξεχάσατε τι τζίρο έκανε στα πρώτα χρόνια το κοκοματ πριν ανεβάσει τις τιμές του πάνω απο τον Όλυμπο;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Petroula : 02-07-10 στις 22:25.
Petroula is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Petroula For This Useful Post:
Ligspanosausa (02-09-17)
Παλιά 02-07-10, 22:29   #12
amico
Top Member 
Το avatar του χρήστη amico
 
Εγγραφή: 26-02-2007
Περιοχή: Home
Μηνύματα: 1.584
Thanks: 226
Thanked 916 Times in 535 Posts
Ιωσήφ αν και δεν αμφισβητώ αυτά που λές περί διαφοράς ποιότητας ανάμεσα στο ΙΚΕΑ και σε αρκετά (και όχι όλα) Ελληνικά έπιπλα έχω αρκετές ενστάσεις ώς προς την σχέση κόστους ποιότητας.

Έχοντας επιστρέψει μετά από 7 χρονια απουσίας στην Ελλάδα έπαθα μεγάλο ταράκουλο με τις τιμές των επίπλων.
Μέσα σε 7 χρόνια οι τιμές είχαν τριπλασιαστεί, ενώ ο μισθός μου ήταν σταθερός.
Και έχω απορία, ποιός νομίζουν οι Έλληνες κατασκευαστές ότι μπορεί να αγοράσει κρεββατοκάμαρα πχ των 4000 ή 5000 δραχμών όταν ο μισθός του είναι 900 και 1000 ευρώ;
Και μην μου πείς για κόστος ποιότητας γιατί 5 τετραγωνικά MDF δεν κοστίζουν με τίποτα 4000 ευρω όσα μεροκάματα και αν κοτσάρεις επάνω.
Το ποιό γελοίο που μου έκατσε όταν έψαχνα για έπιπλα είναι ένας τύπος που έχει εργοστάσιο στο Ρέντη και τα έδινε 1.5 φορές πάνω από το ΙΚΕΑ. Λέω ας πάει το παλιάμπελο να ενισχύσουμε την Ελληνική οικονομία. Και μου έρχονται τα δέματα όλα γραμμένα στα κινέζικα.

Οπότε δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι τα έπιπλά που λές κατασκευάζονται στα Σέρρας και όχι Μπλαγκόεβγκραντ.

Από την άλλη λογικό είναι ο κόσμος λόγω στριμωξιάρικης κατάστασης να αναγκάζεται να πάει στο ΙΚΕΑ. Με τα 5000 ευρώ που ζητάν για ένα διπλό κρεββάτι και με έντοκο διακανονισμό 17% επιτόκιο μπορείς από το ΙΚΕΑ να αγοράζεις κάθε εξάμηνο καινούριο διπλό κρεββάτι με τα λεφτά που θα έδινες για δόσεις για τα επόμενα 20 χρόνια.

Αν δεν ξεφύγουμε από την νοοτροπία της αρπαχτής προκοπή σαν χώρα δεν βλέπουμε.
__________________υπογράφω ως ένας φίλος
γιατί θέλω να μείνω ανώνυμος
υπογράφω ως ένας φίλος γιατί ως ανώνυμος τους αναγκάζω να απαντούν με επιχειρήματα
ενώ ως επώνυμος τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση
πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα άθλιο πολιτικό σύστημα


http://www.youtube.com/watch?v=F-10i...layer_embeddedamico is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following 5 Users Say Thank You to amico For This Useful Post:
3lbereth (03-07-10), evantigger (03-07-10), ksotikoula (28-07-10), Petroula (02-07-10), Spyrakos (22-07-10)
Παλιά 02-07-10, 23:51   #13
jojefb
Top Member 
Το avatar του χρήστη jojefb
 
Εγγραφή: 13-05-2009
Περιοχή: ΣΥΡΟΣ
Μηνύματα: 8.037
Thanks: 11.721
Thanked 6.719 Times in 3.255 Posts
η εταιρία που δουλεύω είναι σε γερμανικά πρότυπα και κρατιέται με νύχια και με δόντια να μην φύγει προς τα "πάνω" όπως έκαναν οι περισσότερες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
αυτό που την σώζει είναι οι δουλειές και οι διαγωνισμοί που παίρνει σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν στηρίζετε αποκλειστικά στην ελληνική αγορά.
anyway
ρε παιδιά οι τιμές που λέτε είναι υπερβολικές 5000 για μια κρεβατοκάμαρα?
με 1500-2000 πιστεύω παίρνεις κρεβατοκάμαρα πολύ καλής ποιότητας αλλά αν τα δώσεις σε ικεα κτλπ τα λεφτά σου θα τα κλαις σε μια 3ετια ενώ αν την πάρεις από ένα κατάστημα όχι μαζικής παραγωγής θα ξεχάσεις να την αλλάξεις!

μου έφεραν κάθισμα γραφείου από την εταιρία που δουλεύω του 97 και το μόνο που είχε χαλάσει ήταν το ύφασμα!!!

ας πάρει κάποιος μια αντίστοιχη από νεοσετ ικεα ακόμα και σατο κι ας έρθει να με βρει σε 1,5-2 χρόνια...και η διαφορά κυμαίνεται στα 50-100 άντε 150 € το πολύ!

αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν καλά προϊόντα αρκεί να ψάξεις
δεν είναι εύκολο καταλαβαίνω!
τα μαζικής παραγωγής είναι 3-4ετίας
jojefb is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following 3 Users Say Thank You to jojefb For This Useful Post:
kazo (03-07-10), kokonoula (09-02-11), Payday Express (05-04-18)
Παλιά 03-07-10, 01:23   #14
amico
Top Member 
Το avatar του χρήστη amico
 
Εγγραφή: 26-02-2007
Περιοχή: Home
Μηνύματα: 1.584
Thanks: 226
Thanked 916 Times in 535 Posts
Οι τιμές που σου λέω είναι από το 2008 που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και έψαχνα να επιπλώσω το σπίτι μου.
Είχα γυρίσει τότε όλη την Αθήνα.
Ενθυμούμενος τις τιμές του 2003 όταν ξεπούλησα όλα τα επιπλά μου και έφυγα για μόνιμα έξω υπολόγιζα 4000 για ένα σαλόνι και μία κρεββατοκάμαρα.
Στο ΙΚΕΑ αυτά μου έβγαιναν περίπου 2500 ευρώ.
Στον κινεζοεισαγωγέα του ρέντη μου βγήκαν 3500 ευρώ ΣΑΤΟ έφτανα τα 5000 και όπου αλλού ρώτησα σε όλη την Αθήνα Κρεββατοκάμαρα κάτω από 2500 ευρώ δεν βρήκα με τα αξιόλογα σχέδια να φτάνουν τα 4 με 5 χιλιάρικα, για το δε σαλόνι άσε να μην το συζητήσουμε.

Η διαφορά σίγουρα δεν είναι 100 με 200 ευρώ εκτός αν μιλάμε για την ίδιας ποιότητας ίδιο σχέδιο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι σύνθετο στο πράκτικερ 350 ευρώ στο ΙΚΕΑ 475 και στο ΣΑΤΟ 635 και ήταν ακριβώς το ίδιο

Το θέμα είναι ότι όταν δεν τα έχεις όπως συμβαίνει στους περισσότερους των 700 και 800 ευρώ που δεν έχουν χρηματοδότη, πολύ δύσκολα θα σκεφτείς το μία ζωή. Θα σκεφτείς να βρείς κάτι να κάνεις την δουλειά σου και για μετά από λίγα χρόνια έχει ο θεός, μπορεί να κερδίσεις το ΛΟΤΤΟ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι ότι η φτήνια τρώει τον παρά.
Αν το έπιπλο περάσει από την φάση επένδυση ζωής με την υπερκοστολόγηση που έχει στην φάση χρηστικό εργαλείο με προοπτική χρήσης δεκαετίας τότε και με το 1/5 της τιμής που πουλάνε τώρα θα είχαν πολλαπλάσια έσοδα.
__________________υπογράφω ως ένας φίλος
γιατί θέλω να μείνω ανώνυμος
υπογράφω ως ένας φίλος γιατί ως ανώνυμος τους αναγκάζω να απαντούν με επιχειρήματα
ενώ ως επώνυμος τα επιχειρήματα τους τα μετατρέπουν σε πίεση
πίεση που μεταφράζεται σε οτιδήποτε μέσο μπορεί να εφεύρει ένα άθλιο πολιτικό σύστημα


http://www.youtube.com/watch?v=F-10i...layer_embeddedamico is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to amico For This Useful Post:
Ligspanosausa (02-09-17), Petroula (03-07-10)
Παλιά 03-07-10, 17:05   #15
Petroula
Vip Person
 
Το avatar του χρήστη Petroula
 
Εγγραφή: 18-11-2007
Περιοχή: crete
Ηλικία: 46
Μηνύματα: 2.279
Thanks: 3.745
Thanked 2.037 Times in 920 Posts
Σήμερα η ΙΚΕΑ επικοινώνησε με την εταιρεία του πελάτη μου και είπε ότι θα αντικαταστήσει εκείνη τα καθίσματα εξ'ολοκλήρου επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΔΕΛΑΤΟΛΑ για την αφαίρεση της συσκευασίας. Το καλό είναι ότι αυτοί θέλουν να διατηρήσουν το καλό τους όνομα στην πιάτσα, οπότε ανέλαβαν την ευθύνη και θα ξεκαθαρίσουν το ζήτημα μεταξύ τους.

Την επόμενη φορά όμως που θα πάει κάποιος καταναλωτής να στείλει κάτι να προσέξει ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ να μην του διαλύσουν τη συσκευασία που έχει φτιάξει ο ίδιος για χάρη του συστήματος. Αν δεν το είχαν κάνει αυτό οι στόκοι, σημερα δε θα έιχαμε κανένα πρόβλημα.


Όσον αφορά το κόστος επίπλωσης, λόγω επαγγέλματος πορώ να δω την υπερτιμολόγηση στα ίσα. Η υπερτιμολόγηση είναι εξώφθαλμη στις περισσότερες περιπτώσεις, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ευπρόσδεκτος να μας το αποδείξει.
Petroula is offline   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Members who have read this thread : 95
2012, 3lbereth, akis70, alia, amico, anarxaki, antonis2007, antonis68, aperitif, asproftero, Atlas, baran, beautdaytorr, BiliC, Bougatsolas, civilnick, Cobra1985, DCholevas, djaxilleas, doncamillo, dpsycho, dreams159, dusan, El Topo, evan84, fcom, fysiken21, Genova, geo1974, gerasimos83, greca, grecaci, gtgp68, Hristos, jimred, jojefb, jontikis, kaltsablanca, katoss99, kazo, Kobe, kokonoula, ksotikoula, KYROS401, La.St., liveriad, maddoctor, maestro, MarMar, matsouketes, mecoman, Mike, mikek, Money Loan, mpos56, naria, nikos1967, NovaLacertae, ovelix21, Ozzmosis, Payday, Payday Express, penthesileia, Petroula, rath, RedGreek, Remo, sainoglou, Sofia, Solarized, soukis, soulihop, Spyrakos, staha, stavrosmalikou, sunset, takisg, travma, Tsoukouloukou, TwistedTool, vallon, VasileiosS, VEL1, VERDEANGELO, Zack, Δημήτρης
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Inout.gr is Poolandered
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι των διαχειριστών ή συντονιστών της σελίδας(εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν είναι υπεύθυνοι για αυτές.
Η αναδημοσίευση άρθρων και δημοσιεύσεων που υπάρχουν στην σελίδα είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται ως πηγή το InOut.gr - Η ελευθερία στην πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.