Leivadi
Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Casino Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα
Επιστροφή   InOut > Κύρια 'Αρθρα > Ιατρικά
Find All Thanked Posts
Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολόγηση Θέματος Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-01-09, 02:14   #1
roylag7
WebMaster
 
Το avatar του χρήστη roylag7
 
Εγγραφή: 12-01-2007
Περιοχή: Χαιδαρι
Ηλικία: 45
Μηνύματα: 23.349
Thanks: 5.467
Thanked 9.323 Times in 5.542 Posts
Εξαφανίστε τους κιρσούς με ραδιοκύματα

Μια νέα μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική και επώδυνη, που απαλλάσσει οριστικά τους ασθενείς από τις θρομβώσεις στις φλέβες των ποδιών, εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα

Μια νέα, ανώδυνη θεραπεία των κιρσών και των θρομβώσεων των ποδιών με ραδιοσυχνότητες, μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που δίνει άμεσα αποτελέσματα, χωρίς μετεγχειρητικό πόνο, ήδη εφαρμόζεται, με εξαιρετική επιτυχία και στη χώρα μας.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  kirsoi.jpg Εμφανίσεις:  427 Μέγεθος:  22,5 KB 


Η νέα θεραπεία προέκυψε μ έναν απίστευτο τρόπο, από τις παρατηρήσεις στρατιωτικών γιατρών στον πόλεμο του Κόλπου! Διαπιστώθηκε ότι ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός στρατιωτών και κυρίως βαθμοφόρων που είχαν μεγαλύτερη ηλικία, εμφάνιζαν στα πόδια τους θρομβώσεις φλεβών, ειδικά στο σημείο που ήταν η τσέπη με το δορυφορικό τηλέφωνο!

Βρέθηκε τελικά ότι το πρόβλημα το δημιουργούσαν οι ραδιοσυχνότητες! Αρχισαν τότε μελέτες για την αξιοποίηση αυτής της, εκ πρώτης όψεως «αρνητικής» ιδιότητας των ραδιοσυχνοτήτων, με θετικό τρόπο σε ιατρικές εφαρμογές. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν και ήταν εκπληκτικά.

Καθώς το πρόβλημα των κιρσών και των θρομβώσεων για πολλά χρόνια αντιμετωπίζεται κυρίως χειρουργικά, με την αφαίρεση των θρομβωμένων φλεβών, βρέθηκε ότι πολύ καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς ουλές και ευκολότερα, δίνει ένας καθετήρας που στην άκρη του εκπέμπει ραδιοκύματα 460 ΚΗΖ, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια.

Ο καθετήρας, που έχει εισαχθεί με χαρτογράφηση και υπερηχογραφική καθοδήγηση στην επιφανειακή φλέβα, σύρεται αργά για να βγει, αλλά συγχρόνως καυτηριάζει σε απόλυτα ελεγχόμενη θερμοκρασία 85 βαθμών Κελσίου το κολλαγόνο και το ενδοθήλιο, δηλαδή το εσωτερικό της φλέβας, έτσι που σφραγίζεται!

Σε ειδική οθόνη ελέγχονται όλες οι κινήσεις. Τις επόμενες ημέρες, ό,τι έχει απομείνει, απορροφάται από τον οργανισμό και η προβληματική φλέβα εξαφανίζεται!

20% οι πάσχοντες
Από κιρσούς πάσχει το 20% περίπου του πληθυσμού της χώρας, προσβάλλονται περισσότερο οι γυναίκες 40-50 ετών. Προδιαθεσιακοί παράγοντες είναι το οικογενειακό ιστορικό, η παρατεταμένη ορθοστασία, η παχυσαρκία, η μείωση των μυϊκών ινών, η ανεπάρκεια των βαλβίδων και ιστορικό θρομβοφλεβίτιδας.

«Σε 12 ημέρες μετά την επέμβαση, ένα πόδι γεμάτο κιρσούς και μελανιές από θρομβώσεις έχει πλέον απόλυτα φυσιολογική εικόνα, χωρίς δύσμορφες ουλές», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο ενδοαγγειοχειρουργός δρ Δημήτρης Χριστοδουλάκης, μέχρι πρόσφατα διευθυντής αγγειοχειρουργικής στο νοσοκομείο της Αεροπορίας και ιατρός εξεταστής ιπταμένων.

Ο ίδιος, εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, έχει εφαρμόσει ήδη τη μέθοδο σε εκατοντάδες ασθενείς, ενώ έχει εκπαιδεύσει και πολλούς συναδέλφους του που εργάζονται σε μεγάλα νοσοκομεία.

«Μόλις η πάσχουσα επιφανειακή φλέβα σφραγισθεί, άλλες υγιείς στο εσωτερικό αυτόματα αναλαμβάνουν να διώξουν το αίμα από τα πόδια, αποκαθιστώντας την ομαλή κυκλοφορία του. Μέχρι την επόμενη ημέρα υποχωρούν και τα συμπτώματα».

«Ο καθετήρας», εξηγεί ο ενδοαγγειοχειρουργός κ. Δημήτρης Χριστοδουλάκης, «προωθείται σταδιακά, μέχρι ψηλά στον μηρό, κοντά στο σημείο της "σαφηνομηριαίας συμβολής".

Περίπου 7 εκατοστά στην άκρη του καθετήρα καταλαμβάνει το ενεργό τμήμα που εκπέμπει ραδιοκύματα, τα οποία θερμαίνουν με ραδιοσυχνότητα το τοίχωμα της φλέβας συρρικνώνοντας τον αυλό της.

Ο καθετήρας σύρεται με σταθερό ρυθμό, διανύοντας επτά εκατοστά το λεπτό. Οταν πλέον βγει, η πάσχουσα φλέβα έχει ήδη συρρικνωθεί και σφραγισθεί. Κατά το στάδιο της ανάρρωσης, συστήνεται περπάτημα, χρήση ελαστικού καλτσόν, αποφυγή ορθοστασίας και ακινησίας για ένα δίμηνο.

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από μία-δύο ημέρες. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, εφαρμόζονται και σύνθετες τεχνικές».

Μίας μέρας νοσηλεία και επιστροφή στο σπίτι

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  assets_LARGE_t_420_2221101.JPG Εμφανίσεις:  196 Μέγεθος:  49,6 KB 


Η νέα θεραπεία ονομάζεται «RF Closure» και αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε τέτοιου τύπου επεμβάσεις, χωρίς τομές. Μάλιστα δεν απαιτείται νοσηλεία για περισσότερο από μία ημέρα. Ο ασθενής μπορεί μετά το χειρουργείο να επιστρέψει σπίτι του ή ακόμα και στην εργασία του! Προηγείται μια λεπτομερής απεικόνιση του προβλήματος με «τρίπλεξ φλεβών». Χρησιμοποιείται μόνο τοπική αναισθησία και ένας λεπτός καθετήρας εισάγεται στη φλέβα, από το άνοιγμα που κάνει μια βελόνα.

Ο μηχανισμός που δημιουργεί την πάθηση
Μια υγιής φλέβα έχει μία βαλβίδα ανά περίπου 20 εκατοστά. Αν η φλέβα από διάφορες αιτίες διευρυνθεί, αχρηστεύεται η βαλβίδα και τότε το αίμα, αντί να προωθείται στην καρδιά, λιμνάζει και κάνει τα διογκωμένα μαύρα σημεία που είναι οι κιρσοί. Στα πόδια μας έχουμε διαφορετικά φλεβικά συστήματα:

Το «επιπολής φλεβικό», που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και αποτελείται από δύο φλέβες, τη «μείζονα σαφηνή» στο εσωτερικό και την «ελάσσονα σαφηνή» στην επιφάνεια κάτω από το δέρμα, εκεί δηλαδή όπου δημιουργούνται οι κιρσοί. Ακολουθεί το «εν τω βάθει φλεβικό σύστημα», μέσα στους μυς. Οι λεγόμενες «διατιτραίνουσες φλέβες» στο ενδιάμεσο του «επιπολής» αλλά και του «εν τω βάθει» συστήματος φλεβών βοηθούν στην επικοινωνία των δύο συστημάτων.

Θεραπείες

Η κλινική εικόνα του ασθενούς είναι το αίσθημα βάρους, εύκολη κόπωση, αιμωδίες, καυσώδες άλγος, νυχτερινές κράμπες, η επιπλοκή αναφέρεται σε αιμορραγία, θρομβοφλεβίτιδα, οίδημα, υπέρχρωση δέρματος και έλκος. Οι θεραπείες μπορούν ν αρχίζουν από τη συντηρητική, δηλαδή τη χρήση ελαστικών καλτσών των 20-30 mmHg, αποφυγή ορθοστασίας και έκθεσης στον ήλιο, περιοδικές ασκήσεις με φυσιοθεραπεία γαστροκνημίας, ανύψωση σκέλους και σκληροθεραπεία.

Για χειρουργείο
Η χειρουργική ενδείκνυται σε περιπτώσεις με ιστορικό αιμορραγίας, θρομβοφλεβίτιδας ή έλκους, επίμονες ενοχλήσεις και τέλος για αισθητικούς λόγους.

Από τις χειρουργικές μεθόδους έχουμε την απολίνωση και διατομή όλων των ΣΜΣ, την εκρίζωση της «μείζονος σαφηνούς», την απολίνωση των «διατιτραινουσών», την τοπική αφαίρεση κιρσών γαστροκνημίας και συνδυασμός των παραπάνω. Ομως, από τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, έχουμε την «ενδοσκοπική απολίνωση διατιτραινουσών», τις εφαρμογές με λέιζερ και από τις πιο πρόσφατες είναι ο αποκλεισμός της πάσχουσας φλέβας με ραδιοσυχνότητες.


πηγη: ethnos.gr / Γιάννης Κρητικός
__________________
Το λαθος που αγαπησα.... ειναι για τους αλλους λαθος
για μενα ειναι της ζωης .......και της καρδιας το παθος.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GATE 7

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη roylag7 : 13-01-09 στις 02:18.
roylag7 is offline   Απάντηση με παράθεση Share on facebook
The Following 2 Users Say Thank You to roylag7 For This Useful Post:
chrismc (13-01-09), texasasl (13-01-09)
Παλιά 13-01-09, 02:24   #2
texasasl
Υπεύθυνος Σελίδας 
Το avatar του χρήστη texasasl
 
Εγγραφή: 21-01-2005
Περιοχή: Aθηνα
Ηλικία: 70
Μηνύματα: 42.152
Thanks: 2.121
Thanked 18.082 Times in 8.869 Posts
Χρήσιμες πληροφορίες για μας τα "σαράβαλλα".........
__________________
Η Ευρώπη εκβιάζει..
Οι υπουργοί κωφεύουν..Οι πολιτικοί πάνε διακοπές....Οι συνδικαλιστάδες εκβιάζουν...
Οι ανεγκέφαλοι απαιτούν...Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στενάζουν στην ανεργία....Οι δημόσιοι υπάλληλοι απλά υφίστανται κάποια μέτρα...
Το μάρμαρο πληρώνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί.... Ως ΠΟΤΕ ;;;;
texasasl is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-01-09, 03:20   #3
roylag7
WebMaster
 
Το avatar του χρήστη roylag7
 
Εγγραφή: 12-01-2007
Περιοχή: Χαιδαρι
Ηλικία: 45
Μηνύματα: 23.349
Thanks: 5.467
Thanked 9.323 Times in 5.542 Posts
Παράθεση:
Χρήσιμες πληροφορίες για μας τα "σαράβαλλα".........

γιατι για εμας τι νομιζεις οτι ειναι?Χρησιμοτατες!!!
__________________
Το λαθος που αγαπησα.... ειναι για τους αλλους λαθος
για μενα ειναι της ζωης .......και της καρδιας το παθος.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GATE 7
roylag7 is offline   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Members who have read this thread : 9
chrismc, deker, dusan, evan84, gps, nnikolas, vallon
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία
Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σουν Τσου : Η Τέχνη του Πολέμου 2012 Εσωτερική Αναζήτηση - Πνευματικότητα 5 16-08-10 11:28
«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει» Vendetta Οικονομικά Θέματα 12 13-07-10 16:50
Η 9η Ιουλίου του 1821 TwistedTool Αφιερώματα 3 10-07-10 00:00
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουν τη ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ απέναντι στο ΔΝΤ. dioskouri Θέματα Εθνικού και Πολιτικού Περιεχόμενου 1 06-07-10 18:39
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης maestro Αφιερώματα 8 01-06-10 17:23


Inout.gr is Poolandered
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι των διαχειριστών ή συντονιστών της σελίδας(εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν είναι υπεύθυνοι για αυτές.
Η αναδημοσίευση άρθρων και δημοσιεύσεων που υπάρχουν στην σελίδα είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται ως πηγή το InOut.gr - Η ελευθερία στην πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.