Leivadi
Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Casino Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα
Επιστροφή   InOut > Fantasy Land > Μυστήρια και Ανεξήγητα
Find All Thanked Posts
Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-05-08, 20:30   #1
alharino
Advanced Member



 
Το avatar του χρήστη alharino
 
Εγγραφή: 05-09-2005
Περιοχή: marousi
Ηλικία: 51
Μηνύματα: 393
Thanks: 108
Thanked 50 Times in 33 Posts
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

Πολλοί το αντιμετωπίζουν ως ένα καλά φυλασσόμενο μυστήριο, όμως το Τρίγωνο των Βερμούδων σύμφωνα με την επιστήμη δεν διαθέτει ούτε διέθετε ποτέ κάτι το αινιγματικό και μυστηριώδες. Αντιθέτως, αποτελεί τον μεγαλύτερο σύγχρονο ναυτικό μύθο.

Το μυστήριο του Τριγώνου του Διαβόλου, όπως λέγεται από μερικούς ευφάνταστους, παρά τις επανειλημμένες αποδείξεις ότι πρόκειται για ένα - ηθελημένο ή ακούσιο - δημιούργημα, εξακολουθεί να εξάπτει τη λαϊκή φαντασία και να αποφέρει κέρδη σε συγγραφείς και «ειδικούς» οι οποίοι επιμένουν να απαριθμούν τα δήθεν ανεξήγητα περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε αυτό.

Οι απόψεις για τη γεωγραφική έκταση που καλύπτει το περιβόητο τρίγωνο ποικίλλουν. Τα περισσότερα βιβλία ωστόσο τοποθετούν τις κορυφές του στο Μαϊάμι της Φλόριδας, το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο και στο Αρχιπέλαγος των Βερμούδων.

Η πρώτη επισήμανση για μυστηριώδη περιστατικά στην εν λόγω περιοχή έγινε στις αμερικανικές εφημερίδες το Σεπτέμβριο του 1950 μέσω του πρακτορείου Associated Press από τον δημοσιογράφο E. Jones. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας το θέμα άρχισε να επανέρχεται όλο και συχνότερα, με αναφορές στην περιβόητη Πτήση 19 και άλλες εξαφανίσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ο όρος Τρίγωνο των Βερμούδων εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1964 στο περιοδικό Argosy από τον V. Gaddis και βρήκε αμέσως συνεχιστές. Ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 διάφοροι «ερευνητές» ασχολήθηκαν με το δολοφονικό τρίγωνο τροφοδοτώντας με υλικό σωρεία βιβλίων και το Χόλιγουντ.

Οι ερμηνείες που έχουν προταθεί για την εξήγηση του «φαινομένου» κινούνται στη σφαίρα του υπερφυσικού: από αυτές που υποστηρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχει μια «σκουληκότρυπα» από την οποία τα εξαφανισμένα πλοία και αεροπλάνα έχουν περάσει σε άλλη διάσταση του χώρου και του χρόνου ως και εκείνες που μιλάνε για αστρικές πύλες, δολοφονικές ακτίνες από την Ατλαντίδα και απαγωγές από εξωγήινους.

Η πρώτη εμπεριστατωμένη κατάρριψη του μύθου ήρθε αρκετά νωρίς, το 1975, όχι από κάποιον επιστήμονα αλλά από έναν βιβλιοθηκάριο, τον Λόρενς Κούσε, ο οποίος ερεύνησε σχολαστικά όλες τις πηγές για να καταλήξει στο ότι "ο θρύλος του Τριγώνου των Βερμούδων είναι ένα κατασκευασμένο μυστήριο": οι εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή δεν είναι περισσότερες απ' ό,τι σε άλλα σημεία του Ατλαντικού και σε καμία περίπτωση δυσανάλογες με βάση τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Επίσης πολλοί «ερευνητές» έχουν «φουσκώσει» τους αριθμούς ή παρέλειψαν συστηματικά να αναφέρουν ότι τα συντρίμμια πολλών από τα -υποτίθεται - εξαφανισμένα θαλάσσια και εναέρια σκάφη έχουν μεταγενέστερα ανασυρθεί.

Οι στατιστικές δεν στάθηκαν βεβαίως ικανές να διαλύσουν τον μύθο: τα υπερφυσικά φαινόμενα «πουλάνε» και αποτελούν ιδιαίτερα προσοδοφόρο πηγή για όποιον θέλει να τα εκμεταλλευθεί.

Οι αρνητές του μύθου έχουν όμως και τη συνδρομή της επιστήμης. Ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων έχουν εντοπίσει μια σειρά από καθ' όλα φυσικά φαινόμενα τα οποία μπορεί να ευθύνονται για τη 'φονικότητα' του Τριγώνου. Εκτός από τον ανθρώπινο παράγοντα - τις περιπτώσεις ανθρώπινου λάθους, πειρατείας ή κάποιων ηθελημένων καταστροφών - οι ειδικοί υποδεικνύουν ως αιτίες για τα ναυάγια και τις εξαφανίσεις που έχουν σημειωθεί εκεί τις συχνές θύελλες και τους τυφώνες που πλήττουν την περιοχή, το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο οι πυξίδες θέλουν άλλες προσαρμογές σε σχέση με τον μαγνητικό και τον γεωγραφικό Βόρειο Πόλο, οπότε εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει λανθασμένους υπολογισμούς και να χαθεί, καθώς και το ισχυρό ρεύμα του Κόλπου.

Οι επιστημονικές εξηγήσεις θεωρούν ότι στο Τρίγωνο συνυπάρχουν πολλά φαινόμενα, όπως:

1. Το Ρεύμα του Κόλπου και τα μικρότερα επιφανειακά και υποθαλάσσια ρεύματα που μπορούν να παρασύρουν σε μεγάλες αποστάσεις τα συντρίμμια των πλοίων.

2. Η απότομη εμφάνιση πυκνής ομίχλης λόγω θερμοκρασιακών διαφορών και η απρόβλεπτη και ξαφνική δημιουργία μεγάλων κυμάτων - τέρατα - ύψους μέχρι και 15 μέτρων. Επίσης, η εμφάνιση έντονων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες με ταχύτητες ανέμου μέχρι και 100 χλμ/ώρα. Αυτές οι καταιγίδες μερικές φορές διαρκούν μόλις μερικά λεπτά καλύπτοντας ελάχιστα τετραγωνικά μίλια.

Συχνά συνοδεύονται και από εμφάνιση υψηλών φορτίων στατικού ηλεκτρισμού (φαινόμενο St Elmo’s fire) που μπορούν να επηρεάσουν όργανα πλοήγησης και επικοινωνιών. Τα περισσότερα από αυτά τα καιρικά φαινόμενα συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τη ροή του Ρεύματος του Κόλπου.

3. Τα σιφούνια, θαλάσσιοι κυκλώνες που μπορούν να ανεβάσουν στήλες νερού σε ύψος μερικών εκατοντάδων μέτρων.

4. Κύματα που προκαλούνται από υποθαλάσσιους σεισμούς, φαινόμενο σχετικά συχνό στην περιοχή.

5. Μαγνητικές ανωμαλίες στην περιοχή οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν πυξίδες, ασυρμάτους και όργανα πλοήγησης. Βέβαια, μια έρευνα του Ναυτικού των ΗΠΑ δεν έχει καταγράψει τέτοιες μεταβολές του μαγνητικού πεδίου.

6. Μία από τις σχετικά πρόσφατες εξηγήσεις ενοχοποιεί επίσης το άφθονο μεθάνιο που υπάρχει στην υφαλοκρηπίδα και στον βυθό της περιοχής. Η θεωρία ότι η ξαφνική και έντονη παρουσία φυσαλίδων ένυδρων αλάτων του μεθανίου στην επιφάνεια της θάλασσας μπορεί να βυθίσει ένα πλοίο γρήγορα και απροειδοποίητα - χωρίς καν να προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου - είχε προταθεί τη δεκαετία του 1980, αποδείχθηκε όμως με επιστημονικά πειράματα από αυστραλούς ερευνητές μόλις το 2003.

Υποθαλάσσιες εκρήξεις, λένε οι ειδικοί, θα μπορούσαν να σημειώνονται στον βυθό εκτοξεύοντας ξαφνικά φυσαλίδες ένυδρων αλάτων του μεθανίου οι οποίες είναι ικανές όχι μόνο να βυθίσουν πλοία αλλά και, περνώντας στην ατμόσφαιρα, να προκαλέσουν επιπλοκές και βλάβες σε αεροσκάφη.

Επίσης, από μερικούς δίνεται μια άλλη εξήγηση: Την εποχή εκείνη ο αμερικανικός στρατός έκανε υποθαλάσσιες δοκιμές ατομικών βομβών και αυτές 'τρέλαιναν' τις πυξίδες των πλοίων. Αν λοιπόν τύχαινε και σε μια θαλασσοταραχή να είχαμε και δοκιμές πυρηνικών βομβών, όπως ισχυρίζονται μερικοί, τότε είχαμε τα φαινόμενα που περιγράφονται από τους ναυτικούς. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι τα γεγονότα αυτά έπαψαν να υπάρχουν αφού δεν γίνονται πια δοκιμές.


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη roylag7 : 09-05-08 στις 01:00.
alharino is offline   Απάντηση με παράθεση Share on facebook
Παλιά 09-05-08, 01:10   #2
agrypas
Top Member


 
Εγγραφή: 14-11-2005
Περιοχή: Athens
Ηλικία: 50
Μηνύματα: 1.880
Thanks: 736
Thanked 805 Times in 475 Posts
Σιγά τα λάχανα!! Εδώ το "τρίγωνο του διαβόλου" (βλ. Κατεχάκη - Μεσογείων) είναι πιο... μυστηριώδες (και να 'ταν μόνο αυτό)...
agrypas is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-05-08, 12:37   #3
alharino
Advanced Member



 
Το avatar του χρήστη alharino
 
Εγγραφή: 05-09-2005
Περιοχή: marousi
Ηλικία: 51
Μηνύματα: 393
Thanks: 108
Thanked 50 Times in 33 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο agrypas Εμφάνιση μηνυμάτων
Σιγά τα λάχανα!! Εδώ το "τρίγωνο του διαβόλου" (βλ. Κατεχάκη - Μεσογείων) είναι πιο... μυστηριώδες (και να 'ταν μόνο αυτό)...
Τελικά φένεται ότι θέμα και να βάλω το βλέπεις σαν λαχανοσαλάτα.....!!!!!

alharino is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to alharino For This Useful Post:
HMAngel (19-05-08)
Παλιά 11-05-08, 13:50   #4
Αντώνης
Διαχειριστής



 
Το avatar του χρήστη Αντώνης
 
Εγγραφή: 22-10-2007
Περιοχή: Βόρειος Πόλος
Μηνύματα: 8.195
Thanks: 2.664
Thanked 3.459 Times in 2.020 Posts
Ενδιαφέρον έχει το παρακάτω άρθρο:

Ας μιλήσουμε λίγο για το περιβόητο τρίγωνο των βερμούδων και για τον μύθο-γεγονός που συμβαίνει σε εκείνη την περιοχή:
Γεωγραφικά ορίζεται από το
Miami της Florida το SanJuan του PuertoRico και τα νησιά των Βερμούδων.

Ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες και ιδιαιτέρως έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα τα οποία είναι συνήθως εντελώς απρόβλεπτα και βραχύβια.Στα βορειοανατολικά του Τριγώνου και σε μερική επικάλυψη με την περιοχή που αυτό ορίζει βρίσκεται η θάλασσα των Σαργασσών ίσως το πιο ιδιόμορφο κομμάτι ωκεανού στον πλανήτη.
Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε το ταξίδι του προς το Νέο Κόσμο βρέθηκε κάποια στιγμή να πλέει σε μια θάλασσα γεμάτη φύκια γεγονός που τον έκανε να πιστέψει ότι πλησίαζε τη στεριά. Όταν προσπάθησε να βυθομετρήσει δε μπόρεσε να βρει το βυθό καθώς σε αρκετά σημεία αυτός βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 5.000
m. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Θάλασσα των Σαργασσών δεν έπαψε ποτέ να είναι ο φόβος και ο τρόμος των ναυτικών.

Ακόμα και σήμερα πολλά μικρά σκάφη κινδυνεύουν εάν βρεθούν εκεί καθώς τα φύκια μπλέκονται στις προπέλες τους και τα ακινητοποιούν.
Η Θάλασσα των Σαργασσών ήταν η Θάλασσα των Χαμένων Πλοίων ένα κομμάτι ωκεανού που κάθε ναυτικός ήθελε να αποφύγει.
Από την περιοχή ανάμεσα στη
Florida και τις Bahamas εισέρχεται στον Ατλαντικό και το περίφημο Ρεύμα του Κόλπου.
Ωστόσο Η περιοχή άρχισε να αποκτά τη φήμη της μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με την κορύφωση να έρχεται στις δεκαετίες του 60 και του 70.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Λουκιανός περιέγραφε συμβάντα όμοια με αυτά τον βερμούδων επίσης μίλησε και για την τηλεόραση στην σελήνη που έβλεπε την γη όμως όπως ξέρουμε ο Λουκιανός ήταν ενός είδους συγγραφέας "σατιρικής επιστημονικής φαντασίας" Πραγματεύεται ένα φανταστικό ταξίδι στη Σελήνη την οποία ο Λουκιανός παρουσιάζει κατοικημένη από αλλόκοτα όντα. Πρόδρομος την επιστημονικής φαντασία?? η άνθρωπος που έγραφε πραγματικά γεγονότα μέσα από σατιρική επιστημονική φαντασία ??(ας μην ξεχνάμε το Jurassic park και μετά από λίγο καιρό το πρώτο κλονοπιημενο πρόβατο…και αλλά πολλά περιστατικά που μας παρουσιαζόντουσαν μέσα από τέτοιους είδους ταινίες και πραγματοποιήθηκαν κτλ!!)

Εξαφανίσεις:

1) Ένα από τα πρώτα περίεργα περιστατικά που αναφέρονται στην περιοχή του Τριγώνου συνέβη το 1840. Το Γαλλικό πλοίο Rosalie 222 τόνων ανακαλύφθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στα ανοικτά της Κούβας εγκαταλελειμμένο από το πλήρωμά του. Το σκαρί του ήταν άθικτο όπως και το φορτίο του ενώ ποτέ δεν έγινε γνωστό τι απέγιναν οι ναυτικοί του…
2)
Ίσος Η εξαφάνιση της Πτήσης 19 μπορεί να είναι το πιο γνωστό..
3
) USS Cyclops4 εξαφάνιση ενός στρατηγικού βομβαρδιστικού B-52 τον Οκτώβριο του 1961 συμβάν που για αρκετό καιρό είχε κρατηθεί μυστικό για προφανείς λόγους

Είναι λίγες από τις εκατοντάδες εξαφάνισης Αεροπλάνων και πλοίων που έχουν συμβεί σε εκείνη την περιοχή…
Άθικτο πλοίο εξαφανισμένο πλήρωμα..ετιμα σερβίτσια ζεστό φαγητό σωστικές λέμβους χωρίς ίχνος πληρώματος εξαφανίσεις πλοίων αεροπλάνων ταξίδια στον χωροχρόνο και τρελαμένες πυξίδες αυτά και αλλά πολλά συνθέτουν τα γεγονότα τον βερμούδων...
Κοινό στοιχείο στα περισσότερα περιστατικά είναι η αιφνίδια εξαφάνιση χωρίς κανένα σήμα κινδύνου. Επίσης στις έρευνες που ακολουθούν ανευρίσκονται ελάχιστα ή καθόλου ίχνη των χαμένων πλοίων και αεροσκαφών ακόμα και όταν αυτά είναι μεγάλου μεγέθους....
Μαρτυρία ναυτικού:
Ήταν καλοκαίρι όμως στο τρίγωνο τον βερμούδων σκοτείνιασε και για μέρες άστραφτε ο ουρανός έγινε μαύρος αλλά δεν έβρεχε η πόλοι αντιστράφηκαν το πλοίο είχε 440 βολτ συνεχές μόλις είδαμε αυτά τα φαινόμενα γυρίσαμε πίσω και αυτό μας έσωσε αφού δεν είχαμε προχώρηση πόλη μέσα…μετά μάθαμε πως ίσος ήτανε ηλεκτρομαγνητικός κυκλώνας...
Επικρατέστερες εξηγήσεις
1
Απελευθερώσει μεθανίου
2Ύπαρξη πύλης χωροχρόνου
3Απαγωγής ufo
4Ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικού πεδίου γεωμορφολογικον ανωμαλιών
5Μυστικά πειράματα ΗΠΑ (σύγχρονα αλλά και εποχής Αϊνστάιν πείραμα της Φιλαδέλφειας κτλ)
1 θεωρία
Επιστήμονες του ( Sunderland University ) διαπίστωσαν ότι υπεύθυνο για μία τέτοια εξέλιξη είναι το μεθάνιο το οποίο παράγεται στον πυθμένα και εγκλωβίζεται μέσα σε θύλακες αερίων. Όταν αυξάνεται η πίεση στο εσωτερικό τους τότε ακολουθεί έκρηξη και το αέριο σχηματίζοντας φυσαλίδες κινείται προς την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νερό να γίνεται ελαφρύτερο και κατά συνέπεια να μειώνεται απότομα η άνωση η δύναμη δηλαδή που κρατάει ένα πλοίο στην επιφάνεια.
αν τo μεθάνιο συνεχίσει την πορεία του προς την ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει το ίδιο φαινόμενο και στον αέρα...επίσης το μεθάνιο είναι υπεύθυνο για μερικούς είδους οράματα...

2 θεωρία
Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν και άλλους φυσικούς και μαθηματικούς μέσο τον σκουλικο
holeμπορεί να υπάρξει δεν είμαι σε θέση να παραπέμψω πληροφορίες διότι και να έχει αποδειχτεί δεν είμαι σε θέσει να γνωρίζω καθώς δεν θα μας το αποκάλυπταν...

3 θεωρία
Ίσος και το πιο αμφισβητούμενο όμως εάν κάποτε αποδειχτεί πως υπάρχουν εξωγήινοι (διόλου απίθανο) τότε θα μπορούσε να είναι σωστή και αυτή η θεωρία...

4 θεωρία
1)απολύτως εξηγήσιμο καθώς και τα
2
)Τα σιφούνια θαλάσσιοι κυκλώνες που μπορούν να ανεβάσουν στήλες νερού σε ύψος μερικών εκατοντάδων μέτρων..
3)Μαγνητικές ανωμαλίες στην περιοχή οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν πυξίδες ασυρμάτους και όργανα πλοήγησης. Βέβαια μια έρευνα του Ναυτικού των ΗΠΑ δεν έχει καταγράψει τέτοιες μεταβολές του μαγνητικού πεδίου.
4)Κύματα που προκαλούνται από υποθαλάσσιους σεισμούς, φαινόμενο σχετικά συχνό στην περιοχή
5) Η απότομη εμφάνιση πυκνής ομίχλης λόγω θερμοκρασιακών διαφορών και η απρόβλεπτη και ξαφνική δημιουργία μεγάλων κυμάτων - τέρατα - ύψους μέχρι και 15 μέτρων...
5 θεωρία
Την εποχή εκείνη ο αμερικανικός στρατός έκανε υποθαλάσσιες δοκιμές ατομικών βομβών και αυτές τρέλαιναν τις πυξίδες των πλοίων. Αν λοιπόν τύχαινε και σε μια θαλασσοταραχή να είχαμε και δοκιμές πυρηνικών βομβών όπως ισχυρίζονται μερικοί τότε είχαμε τα φαινόμενα που περιγράφονται από τους ναυτικούς. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι τα γεγονότα αυτά έπαψαν να υπάρχουν αφού δεν γίνονται πια δοκιμές....

οι εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή δεν είναι περισσότερες απότι σε άλλα σημεία του Ατλαντικού και σε καμία περίπτωση δυσανάλογες με βάση τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

πια είναι όμως η αλήθεια και πια τα παραμυθία? αυτό το ερώτημα κρίνεσαι να το απάντησης εσύ αναγνώστη και ερευνητή τον φαινομένων...

Πηγή άρθρου:
http://tchameleon.blogspot.com/2008/03/blog-post.html


Πιο Πολλά στοιχεία εδώ:
http://www.bermuda-triangle.org/


Αντώνης is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Αντώνης For This Useful Post:
alharino (11-05-08)
Παλιά 11-05-08, 21:22   #5
agrypas
Top Member


 
Εγγραφή: 14-11-2005
Περιοχή: Athens
Ηλικία: 50
Μηνύματα: 1.880
Thanks: 736
Thanked 805 Times in 475 Posts
Talking

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο alharino Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά φένεται ότι θέμα και να βάλω το βλέπεις σαν λαχανοσαλάτα.....!!!!!

Φίλε μου πρέπει να ξεχωρίσεις την ειρωνεία από την πλάκα. Σε μια συζήτηση θα τα συναντήσεις και τα δύο.

ΣΥΜΦΩΝΩ με τα λεγόμενα του άρθρου σου, και δίνονται πολλές εξηγήσεις για κάποια "ανεξήγητα" φαινόμενα.

Η πλάκα που έκανα είχε να κάνει με τα μυστήρια του τριγώνου των Βερμούδων που υποστηρίζουν διάφοροι, και καθόλου με το άρθρο και πολύ περισσότερο με σένα.
agrypas is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to agrypas For This Useful Post:
alharino (11-05-08)
Παλιά 11-05-08, 22:07   #6
alharino
Advanced Member



 
Το avatar του χρήστη alharino
 
Εγγραφή: 05-09-2005
Περιοχή: marousi
Ηλικία: 51
Μηνύματα: 393
Thanks: 108
Thanked 50 Times in 33 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο agrypas Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου πρέπει να ξεχωρίσεις την ειρωνεία από την πλάκα. Σε μια συζήτηση θα τα συναντήσεις και τα δύο.

ΣΥΜΦΩΝΩ με τα λεγόμενα του άρθρου σου, και δίνονται πολλές εξηγήσεις για κάποια "ανεξήγητα" φαινόμενα.

Η πλάκα που έκανα είχε να κάνει με τα μυστήρια του τριγώνου των Βερμούδων που υποστηρίζουν διάφοροι, και καθόλου με το άρθρο και πολύ περισσότερο με σένα.

Εντάξει φίλε το δέχομαι σαν πλάκα.... Δεν έχω εξάλλου κάποιο λόγο να μην το δεχτώ....
έχω φιλική διάθεση προς όλους...

alharino is offline   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to alharino For This Useful Post:
agrypas (12-05-08)
Παλιά 18-05-08, 03:48   #7
HMAngel
Member


 
Το avatar του χρήστη HMAngel
 
Εγγραφή: 18-05-2008
Περιοχή: N.J.
Μηνύματα: 36
Thanks: 45
Thanked 3 Times in 2 Posts
Σε ένα ντοκιμαντέρ που είχα παρακολουθήσει στο Discovery Channel το 1999, σαν αιτία όλων αυτών των εξαφανίσεων είχαν το μεθάνιο το οποίο όπως είπαν, στα μεν πλοία δημιουργούσε το πρόβλημα της θαλασσοταραχής καθώς οι γιγάντιες φουσκάλες αναδύοταν από την θαλάσσα με αποτέλεσμα η τρικυμία να βυθίζει τα πλοία και στα μεν αεροπλάνα με την απελευθέρωση του στην ατμόσφαιρα, δημιουργούσε το πρόβλημα της ανάφλεξης μια και το μεθάνιο είναι εύφλεκτο, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να ανατινάζονται.
__________________

Φλόγα
HMAngel is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-05-08, 13:04   #8
alharino
Advanced Member



 
Το avatar του χρήστη alharino
 
Εγγραφή: 05-09-2005
Περιοχή: marousi
Ηλικία: 51
Μηνύματα: 393
Thanks: 108
Thanked 50 Times in 33 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο HMAngel Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε ένα ντοκιμαντέρ που είχα παρακολουθήσει στο Discovery Channel το 1999, σαν αιτία όλων αυτών των εξαφανίσεων είχαν το μεθάνιο το οποίο όπως είπαν, στα μεν πλοία δημιουργούσε το πρόβλημα της θαλασσοταραχής καθώς οι γιγάντιες φουσκάλες αναδύοταν από την θαλάσσα με αποτέλεσμα η τρικυμία να βυθίζει τα πλοία και στα μεν αεροπλάνα με την απελευθέρωση του στην ατμόσφαιρα, δημιουργούσε το πρόβλημα της ανάφλεξης μια και το μεθάνιο είναι εύφλεκτο, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να ανατινάζονται.
Ναι είναι μία πολύ πιθανή εξήγηση αυτή η θεωρία και την αναφέρει και η εισαγωγή του θέματος που έβαλα αρχικά...
alharino is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-08, 01:32   #9
agrypas
Top Member


 
Εγγραφή: 14-11-2005
Περιοχή: Athens
Ηλικία: 50
Μηνύματα: 1.880
Thanks: 736
Thanked 805 Times in 475 Posts
Τελικά απ' ότι φαίνεται, του φίλου HMAngel ΔΕΝ του αρέσει να διαβάζει... Μόνο να απαντάει...
agrypas is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-08, 02:04   #10
kazo
 
Μηνύματα: n/a
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο agrypas Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά απ' ότι φαίνεται, του φίλου HMAngel ΔΕΝ του αρέσει να διαβάζει... Μόνο να απαντάει...
Λες;
  Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-08, 02:27   #11
HMAngel
Member


 
Το avatar του χρήστη HMAngel
 
Εγγραφή: 18-05-2008
Περιοχή: N.J.
Μηνύματα: 36
Thanks: 45
Thanked 3 Times in 2 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο agrypas Εμφάνιση μηνυμάτων
Τελικά απ' ότι φαίνεται, του φίλου HMAngel ΔΕΝ του αρέσει να διαβάζει... Μόνο να απαντάει...
Ωχ καημένε, φέρνεις μια διαφωνία από άλλο topic εδώ για να πεις ακριβώς τι; ότι είσαι κατίνος; Δεν χρειάζεται, το έχουμε καταλάβει. Και όπως πάντα μέσα στο θέμα που συζητάμε!

Τα είπαμε και αλλού:
Παράθεση:
Όταν στερεύουν μυαλό και επιχειρήματα, πάντα με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στον εκφυλισμό ενός topic.

Μην λέμε τα ίδια ξανά!
__________________

Φλόγα
HMAngel is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-08, 07:34   #12
HMAngel
Member


 
Το avatar του χρήστη HMAngel
 
Εγγραφή: 18-05-2008
Περιοχή: N.J.
Μηνύματα: 36
Thanks: 45
Thanked 3 Times in 2 Posts
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο alharino Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι είναι μία πολύ πιθανή εξήγηση αυτή η θεωρία και την αναφέρει και η εισαγωγή του θέματος που έβαλα αρχικά...
Φίλε alharino διάβασα το post σου σχετικά με το θέμα και όλες τις πιθανές εξηγήσεις που έχουν δώσει για το φαινόμενο και είναι πολύ κατατοπιστικό.
Το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ δεν ανέφερε τις υπόλοιπες εκδοχές αλλά μόνο αυτή του μεθανίου, με κάνει να πιστεύω ότι πιθανότατα όλοι οι ερευνητές συγκλίνουν και θεωρούν σαν επικρατέστερη την εκδοχή που ανέφεραν μόνο, δηλαδή του μεθανίου.
__________________

Φλόγα
HMAngel is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-08, 13:31   #13
kazo
 
Μηνύματα: n/a
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο HMAngel Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε alharino διάβασα το post σου σχετικά με το θέμα και όλες τις πιθανές εξηγήσεις που έχουν δώσει για το φαινόμενο και είναι πολύ κατατοπιστικό.
Το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ δεν ανέφερε τις υπόλοιπες εκδοχές αλλά μόνο αυτή του μεθανίου, με κάνει να πιστεύω ότι πιθανότατα όλοι οι ερευνητές συγκλίνουν και θεωρούν σαν επικρατέστερη την εκδοχή που ανέφεραν μόνο, δηλαδή του μεθανίου.
Για την ώρα δεν συγκλίνουν πουθενά. Κάθε τόσο βγαίνει κι ένα "ντοκιμαντέρ" που ερευνά μια από τις υποτιθέμενες αιτίες, αλλά όλα είναι ακόμα στο επίπεδο της θεωρίας.
  Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-08, 12:15   #14
alharino
Advanced Member



 
Το avatar του χρήστη alharino
 
Εγγραφή: 05-09-2005
Περιοχή: marousi
Ηλικία: 51
Μηνύματα: 393
Thanks: 108
Thanked 50 Times in 33 Posts
Συμφωνώ τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο, θεωρίες αναφέρω, μου αρέσει να υπάρχει και λίγο μυστήριο...
alharino is offline   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-08, 21:39   #15
Romanos O 1os
Top Member



 
Το avatar του χρήστη Romanos O 1os
 
Εγγραφή: 30-01-2008
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 4.092
Thanks: 701
Thanked 431 Times in 354 Posts
καραμαληδηκο , μητσοτταικο, παπανδρεικο.
τι τριγονο εινε?
__________________
ΟΠΙΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙΔΑΧΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΗ,
ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ
Romanos O 1os is offline   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Members who have read this thread : 52
2012, Aegipan, agrypas, Αντώνης, akrapt, alharino, alphabeta, babis306, brill, chris deveros, dafny, deker, DJWhitelight, dusan, elina, evan84, EYA, girle, Hajis, Ioustina, johnyk2223, jorje, juxter, kastorianos, Kolopaidi, M.S, Mrs Faye, nanami, nastia, nikpanos, oceangr2, panosgon, Paul 1969, PetrosKaz, psyxologos, Rey21, Romanos O 1os, SkyLos007, Syndrom33, SYNNEFOULA, tenoros, TGiF, Torrentman, tsakralina, zermanjr
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Inout.gr is Poolandered
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι των διαχειριστών ή συντονιστών της σελίδας(εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν είναι υπεύθυνοι για αυτές.
Η αναδημοσίευση άρθρων και δημοσιεύσεων που υπάρχουν στην σελίδα είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται ως πηγή το InOut.gr - Η ελευθερία στην πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.