Leivadi
Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Casino Αναζήτηση Σημερινά Μηνύματα Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα
Επιστροφή   InOut > Κύρια 'Αρθρα > Το Ανέκδοτο της Ημέρας
Find All Thanked Posts
Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολόγηση Θέματος Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-07-17, 18:01   #1
2012
Tour Operator 
Το avatar του χρήστη 2012
 
Εγγραφή: 28-01-2008
Μηνύματα: 16.145
Thanks: 2.208
Thanked 11.595 Times in 5.150 Posts
Παππάς: Η λύση βρίσκεται στον αριστερό προοδευτικό φεντεραλισμό

Η λύση βρίσκεται στον αριστερό προοδευτικό φεντεραλισμό, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρει η Ευρώπη»:

Το μήνυμα αυτό στέλνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μέσω του ευρωπαϊκού ιστότοπου EURACTIV, με την ταυτόχρονη επισήμανση οτι, «οι αριστερές δυνάμεις, οι προοδευτικές, που αντιλαμβάνονται αυτή την προτεραιότητα, πρέπει να πυκνώσουν τις πρωτοβουλίες και το βηματισμό τους για να μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση».Ειδικότερα:

«Η πρώτη πετυχημένη έξοδος στις αγορές, μαρτυρά ότι γενικεύεται η εικόνα μιας χώρας σε ανάκαμψη», είναι το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που όμως κάνει και μια γενικότερη τοποθέτηση για τη συγκυρία:
«Νομίζω ότι ολοκληρώνεται ένας κύκλος, ο οποίος βάζει στην άκρη οποιαδήποτε αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να επανακάμψει. Από εδώ και πέρα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος. Τον υπερδανεισμό του δημοσίου και των νοικοκυριών, αλλά και τις τεράστιες ανισότητες που προέκυψαν από ένα μοντέλο οικονομικής πολιτικής το οποίο δοκίμασε και τις κοινωνίες αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη».

Τα ελληνικά πλεονεκτήματα

Παράλληλα, ο Ν. Παππάς βρίσκει την ευκαιρία να υπογραμμίσει τα πλεονεκτήματα της χώρας: «Η Ελλάδα είναι σε ένα μοναδικό σημείο στο χάρτη, ξανακερδίζει το ρόλο της διεθνώς, αξιοποιώντας την γεωστρατηγική της θέση. Η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει κόμβο τηλεπικοινωνιών, εμπορίου και μεταφορών, αλλά για το κάνει αυτό, με τρόπο συμπαγή και αξιόπιστο, χρειάζεται σύγχρονα δίκτυα.
Και η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και μάλιστα με κόστος πολύ χαμηλότερο, κατά 750 εκατ. ευρώ, για το δημόσιο σε σχέση με τις συμβάσεις που παραλάβαμε, ενώ τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία οικοδόμησης – εξάπλωσης υπερσύγχρονων δικτύων ίντερνετ σε όλη τη χώρα. Τα δίκτυα υπερυψηλής ταχύτητας στο ίντερνετ για όλους τους Έλληνες είναι αυτά που θα βάλουν την Ελλάδα στη νέα φάση. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να κάνουν όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας πιο αποτελεσματικούς και παραγωγικούς. Είναι σε θέση να επαναστατικοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας παραγωγός παράγει, ο καταναλωτής καταναλώνει και ο πολίτης συνδιαλέγεται με το κράτος, όπως και τον τρόπο που παράγει η ελληνική επιχείρηση».

Οι δείκτες βελτιώνονται

Αναφέρεται, ταυτόχρονα, στη βελτίωση των δεικτών, λέγοντας: «Αυτή η πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα έχει και αύξηση στην απασχόληση κατά 320 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε 2,5 χρόνια και πτώση της ανεργίας κατά 5,5% από την κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τακτοποιημένα πλέον δημοσιονομικά και αύξηση εξαγωγών και επενδύσεων. Η βιομηχανική παραγωγή για παράδειγμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυξήθηκε κατά 19% φέτος τον Μάιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Συνεπώς, τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης πυκνώνουν και νομίζω ότι η λύση που προκρίνεται και πρέπει να ολοκληρωθεί δεν θα πρέπει να υπονομεύει αυτές τις αναπτυξιακές προοπτικές».
Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει κάποιο εμπόδιο στη συνέχεια της πορείας δίνει την εξής απάντηση: «Νομίζω πως εμπόδιο στην ανάκαμψη θα μπορούσε να αποτελέσει μια εκ νέου καθυστέρηση, η οποία όμως δεν διαφαίνεται. Διότι όλες οι πλευρές έχουν καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος.

Τα «κέρδη» από το Eurogroup

Σύμφωνα με τον υπουργό, «από τη συμφωνία του Eurogroup έχουν προκύψει δύο σημαντικές αποφάσεις. Πρώτον, η πρόνοια για την εφαρμογή της ρήτρας ανάπτυξης στο ελληνικό χρέος και στην αποπληρωμή του. Μέσω της συγκεκριμένης επιλογής αλλάζει η οικονομική λογική. Ενώ στα δύο προηγούμενα προγράμματα είχαμε τον περιορισμό της οικονομίας για να εξυπηρετηθεί το χρέος, ακόμη και με το κόστος της ύφεσης, τώρα το χρέος θα εξυπηρετείται όταν έχουμε ανάπτυξη. Γινόμαστε, δηλαδή, συνεταίροι με τους εταίρους μας στην προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας.
Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό βήμα, είναι η ακροτελεύτια παράγραφος της απόφασης, η οποία προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν τα κατάλληλα αποθεματικά, τα οποία θα εγγυηθούν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Ο ESM δηλαδή, ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Ευρώπης, και οι πολιτικές ηγεσίες εγγυώνται την ομαλή χρηματοδότηση μιας χώρας που βρίσκεται σε πρόγραμμα. Αυτό νομίζω είναι τεράστιο βήμα».

Η Ευρώπη έδειξε αντοχές

Εκ των πραγμάτων η συνέντευξη περιστράφηκε και σε ευρύτερα, ευρωπαϊκά θέματα: «Η Ευρώπη -σημείωσε- έχει χάσει τη δυνατότητά της να πείθει τους λαούς ότι λειτουργεί προς το συμφέρον τους. Βεβαίως πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κύκλος των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων του 2017, έτος που προβλέπαμε και αναλύαμε -άλλοι με ερωτηματικά και άλλοι με τρόμο για το βρετανικό δημοψήφισμα, τις γαλλικές και τις ολλανδικές εκλογές- κλείνει χωρίς να έχει διαλυθεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Συνεπώς, πρέπει να καταγραφεί ότι αυτό έχει περισσότερες αντοχές από ό,τι κάποιος μπορεί να πίστευε.
Η λύση, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στον αριστερό προοδευτικό φεντεραλισμό. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρει η Ευρώπη. Και οι αριστερές δυνάμεις, οι προοδευτικές, που αντιλαμβάνονται αυτή την προτεραιότητα, πρέπει να πυκνώσουν τις πρωτοβουλίες και το βηματισμό τους για να μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο επόμενο ερώτημα για τη συνεννόηση Σοσιαλιστών -Αριστεράς -Πρασίνων, ο Ν. Παππάς χαρακτηρίζει την Προοδευτική Συμμαχία ως «μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία πρέπει να ενισχυθεί ολόπλευρα. Στην Ελλάδα έχουμε, δυστυχώς, μια απόλυτη αναντιστοιχία σε σχέση με το κλίμα της συνεννόησης και συζήτησης των ευρωπαϊκών οικογενειών, των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των Πρασίνων. Έχουμε άλλες πολιτικές επιλογές. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας. Είναι πρόβλημα άλλων, που πρέπει να εξηγήσουν αυτή τη θεμελιώδη αντίφαση.
Ο Αλέξης Τσίπρας -προσθέτει- είναι ο πρωθυπουργός που προσκαλείται στις προδιασκέψεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Παράλληλα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Kυβέρνηση της χώρας ακούγονται πάρα πολύ θερμά λόγια. Αυτά βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το ύφος, το κλίμα και τον τόνο της κριτικής που ασκείται εντός της χώρας από την Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Οι αξιολογήσεις των δικαστών δεν είναι πάνω από κριτική

Σε ερώτηση για τις σχέσεις κυβέρνησης και δικαιοσύνης, ο Ν. Παππάς υπενθυμίζει ότι «πρόσφατα υπήρξε μια απόφαση, η οποία θεωρεί ότι η μη πληρωμή δεδουλευμένων σε έναν εργαζόμενο δεν αποτελεί δυσμενή αλλαγή στη σχέση εργασίας. Αυτό βρίσκεται πέρα και από αυτό που θεωρούμε ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και αυτό εμείς δικαιούμαστε να το κρίνουμε και μάλιστα δημοσίως. Οι αξιολογήσεις των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης δεν είναι πέρα και πάνω από κάθε κριτική. Αν αυτό το θεωρούν κάποιοι επίθεση στην ανεξαρτησία του θεσμού, θα πρέπει να δούμε και τις περιπτώσεις παρέμβασης σε αυτόν, όπως -πιθανώς και σύμφωνα με δημοσιεύματα- είχαμε κατά το παρελθόν».

Ο Αλ. Τσίπρας, ο πρώτος πρωθυπουργός που θα εξαντλήσει 4ετία στην περίοδο κρίσης
«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας», διαβεβαιώνει ο υπουργός. «Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός, από τη στιγμή που η χώρα εφαρμόζει προγράμματα στήριξης, που θα ολοκληρώσει την 4ετία. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει σήμα ομαλότητας και ανάκαμψης», υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς και καταλήγει:
«Προκαλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τις ‘ανοησίες’ και να μιλήσει για την ουσία της πολιτικής. Να έρθει στο τραπέζι της συζήτησης για το σκληρό πυρήνα της πολιτικής και των αποτελεσμάτων που εμείς φέρνουμε. Όμως, επειδή αυτή τη συζήτηση δεν την αντέχει και η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και εκκωφαντική ανοίγει άλλα ζητήματα, που προκαλούν από θυμηδία έως άφθονο γέλιο στον ελληνικό λαό».

πηγη
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  marketnews_pappas_voulh.jpg Εμφανίσεις:  34 Μέγεθος:  68,4 KB  
2012 is offline   Απάντηση με παράθεση Share on facebook
The Following 5 Users Say Thank You to 2012 For This Useful Post:
agrohimhfg (11-08-17), agrohimoch (05-08-17), autohitluh (14-08-17), Patriotmhh (06-08-17), tapedBem (06-08-17)
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Members who have read this thread : 2
2012, evan84
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Παππάς: "Δεν θα δεχθούμε μία λύση στο Eurogroup, που δεν θα είναι λύση" (ηχητικό) 2012 Πολιτικά 0 08-06-17 15:01
Ο Ν. Παππάς στον Ν. Χατζηνικολάου για τις τηλεοπτικές άδειες 2012 Πολιτικά 0 08-09-16 13:11
Ποιες χώρες έχουν τον περισσότερο χρυσό του κόσμου - Πόσους τόνους διαθέτει η Ελλάδα και σε ποια θέση βρίσκεται (πίνακας) 2012 Οικονομικά 1 15-05-15 18:11
Όταν στη θέση του ξένου μετανάστη στην Ελλάδα βρίσκεται Έλληνας στη Γερμανία... dreamer Θέματα Εθνικού και Πολιτικού Περιεχόμενου 2 09-08-12 12:05
Αυτοί είναι οι βασικοί μισθοί στις χώρες της Ευρώπης – Σε ποια θέση βρίσκεται για... την ώρα η Ελλάδα! Vendetta Οικονομικά Θέματα 1 15-01-12 02:27


Inout.gr is Poolandered
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλες οι δημοσιεύσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη των συντακτών τους και όχι των διαχειριστών ή συντονιστών της σελίδας(εκτός των δημοσιεύσεων των ιδίων) και ως εκ τούτου δεν είναι υπεύθυνοι για αυτές.
Η αναδημοσίευση άρθρων και δημοσιεύσεων που υπάρχουν στην σελίδα είναι ελεύθερη, αρκεί να αναφέρεται ως πηγή το InOut.gr - Η ελευθερία στην πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.