PDA

Επιστροφή στο Forum : ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


g7
14-04-09, 10:51
Σκορδομακαρονα (νηστισιμα)

υλικα:

1 πακετο μακαρονια αναλογως τι νουμερο προτιματατε

3-4 σκελιδες σκορδο

λιγο ελαιολαδο (2-3 κουταλιες της σουπας περιπου και λιγο παραπανω)

2-3 κουταλιες της σουπας μπελτε.

αλατι - πιπερι

εκτελεση

Καθαριζουμε 3-4 σκελιδες σκορδο και τις κοβουμε σε μικρα κομματακια

βαζουμε σε μια κατσαρολα λιγο ελαιολαδο και τσιγαριζουμε το σκορδο.

Μολις ροδισει το σκορδο βαζουμε στην κατσαρολα νερο και ριχνουμε μεσα τον μπελτε.

Οταν παρει βραση το νερο ριχνουμε μεσα τα μακαρονια, αλατι-πιπερι και τα αφηνουμε να τραβηξουν το νερο τους (δεν τα σουρωνουμε).

Ειναι μια συνταγη που εμαθα απο την γιαγια μου ειναι παρα πολυ νοστιμα φτιαχνονται γρηγορα και οποιος δεν νηστευει μπορει να βαλει και τυρι.

καλη ορεξη:bigwing:

deker
14-04-09, 10:54
Πόσο νερό μέσα στην κατσαρόλα;

g7
14-04-09, 10:57
το κανονικο νερο που βαζουμε για να βρασουμε μακαρονια!!

deker
14-04-09, 11:01
Πάνω στο λάδι με το τσιγαρισμένο σκόρδο;
Πρόσεξε, θα το δοκιμάσω σήμερα, με παίρνεις στο λαιμό σου.:bigwing:

g7
14-04-09, 11:06
θα βαλεις να τσιγαριστει το σκορδο θα ριξεις τον μπελτε και μετα το νερο.

αλλα και το νερο αν θες να το βαλεις πριν τον μπελτε τραβας την κατσαρολα απο την φωτια να πεσει η θερμοκρασια λιγο.

Tassos
14-04-09, 11:08
Πολύ ωραίο φαγητό , εάν δεν είμαι και μεγάλος φίλος των μακαρονάδων , ένα πιάτο σκορδομακάρονα το ξεσκίζω:P

Aqualung
14-04-09, 11:10
και μετά πως θα φιλήσω τον καλό μου???

deker
14-04-09, 11:10
Τι εννοείς όταν λες τα αφήνουμε να τραβήξουν το νερό τους;

deker
14-04-09, 11:12
και μετά πως θα φιλήσω τον καλό μου???
Δεν έχει τέτοια τη μεγάλη εβδομάδα...:bigsmile:
Μόνο στο μάγουλο φιλιά.

Aqualung
14-04-09, 11:13
ναι...ότι πεις!!!

Tassos
14-04-09, 11:13
και μετά πως θα φιλήσω τον καλό μου???
Εάν την φας σπίτι σου ,πας στην τουαλέτα πλένεις τα δόντια σου και μετά μασάς και μια τσίχλα .

όταν είσαι εκτός κάνεις μόνο το δεύτερο.:D:P

deker
14-04-09, 11:16
ναι...ότι πεις!!!
Αμαρτωλή...

Aqualung
14-04-09, 11:17
Εάν την φας σπίτι σου ,πας στην τουαλέτα πλένεις τα δόντια σου και μετά μασάς και μια τσίχλα .

όταν είσαι εκτός κάνεις μόνο το δεύτερο.:D:P

Έχεις ιδέα τι πάει να πει 4 σκόρδα???
Αν τα καθαρίσεις με γυμνά χέρια,τα δάχτυλα μυρίζουν 5 μέρες!!!!

Πάντως πολύ καλή συνταγή, θα προσέθετα και μανιτάρια!
-------------------------
Αμαρτωλή...

:biglol::biglol::biglol:

deker
14-04-09, 11:19
Βλάσφημη, ιερόσυλη, κολασμένη...:angel::mafia:
No offence!!!

Aqualung
14-04-09, 11:23
Το θέμα είναι απλό....όταν δουλεύουμε και οι δύο αρκετά, τις μέρες των εορτών και των αργιών τις εκμεταλλευόμαστε. (εξαιρώ την Μ.Παρασκευή) χιχι.
Πως ένα τόπικ από τα σκορδομακάρονα, καταλήγει στα σκορδομπλεξίματα...!

deker
14-04-09, 11:26
Τι δουλειά κάνει ο λεγάμενος;

ΥΓ: Εσύ είσαι με την κρητικιά πεθερά;:bigsmile:

g7
14-04-09, 11:32
Τι εννοείς όταν λες τα αφήνουμε να τραβήξουν το νερό τους;

δεν θα τα σουρωσεις οπως κανουμε κανονικα με τα μακαρονια.Θα τα αφησεις να βρασουν μεχρι να τραβηξουν το περισοτερο νερο.



Έχεις ιδέα τι πάει να πει 4 σκόρδα???
Αν τα καθαρίσεις με γυμνά χέρια,τα δάχτυλα μυρίζουν 5 μέρες!!!!

Πάντως πολύ καλή συνταγή, θα προσέθετα και μανιτάρια!

μπορεις να βαλεις και λιγοτερο σκορδο.Επειδη στην ουσια το σκορδο βραζει μαζι με τα μακαρονια δεν ειναι τοσο εντονη η γευση του οπως στο τζατζικι και την σκορδαλια.


οταν καθαριζεις σκορδο η κρεμυδι μετα πλυνε τα χερια σου και τριφτα μαζι με υγρο πιατων πανω σε ανοξείδείδωτη επιφανεια πχ στον νεροχυτη της κουζινας.

αλλιως φορα γσντια:bigwing:

Aqualung
14-04-09, 11:34
Τι δουλειά κάνει ο λεγάμενος;

ΥΓ: Εσύ είσαι με την κρητικιά πεθερά;:bigsmile:

Ο λεγάμενος είναι και paintball field owner και παράλληλα είναι προιστάμενος σε μία εταιρία logistics.

Η πεθερά μου είναι Πατρινιά !!!:biglol:

deker
14-04-09, 11:36
Καλά σοβαρά μιλάς; Παίζω paintball σχεδόν κάθε εβδομάδα. Φανατικός παλιότερα. Τώρα έχω χαλαρώσει λιγάκι λόγω υποχρεώσεων με το μωρό.
Συγγνώμη για την πεθερά...

ΥΓ: Όποιος θυμάται ποια είναι η κοπέλα με την κρητικιά πεθερά ας το πει...

Aqualung
14-04-09, 11:39
Σε ποιο πεδίο πας?

deker
14-04-09, 11:43
Βαρυμπόμπη...Πάρνηθα paintball club (http://www.paintballhellas.com/homegr.html).

Aqualung
14-04-09, 11:45
Ρε συ....αν και off topic εκεί ήμασταν την Κυριακή στο PSL!!!

deker
14-04-09, 11:48
Καλά πλάκα κάνεις; Δηλαδή ήμασταν δίπλα δίπλα; Πήγα κι εγώ να δω τον φίλο μου που ήταν κριτής/διαιτητής.
Δεν έπαιξα όμως.
Ο πιο όμορφος άντρας γύρω στο 1,85, μυώδης, 30ρης (:biglol::biglol:) επιβλητική κορμοστασιά και παντογνώστης ήμουν εγώ :bigsmile::bigsmile:.

ΥΓ: Μόνο milsim παιχνίδια παίζω...woodsball γενικότερα. Το rec δεν είναι για εμένα.

Aqualung
14-04-09, 11:49
Καλά πλάκα κάνεις; Δηλαδή ήμασταν δίπλα δίπλα; Πήγα κι εγώ να δω τον φίλο μου που ήταν κριτής/διαιτητής.
Δεν έπαιξα όμως.
Ο πιο όμορφος άντρας γύρω στο 1,85, μυώδης, 30ρης (:biglol::biglol:) επιβλητική κορμοστασιά και παντογνώστης ήμουν εγώ :bigsmile::bigsmile:.


πάμε στο shoutbox

g7
14-04-09, 11:57
Ταχινοσουπα
<hr style="color: rgb(255, 255, 255);" size="1"> <!-- / icon and title --> <!-- message --> Μια συνταγη για την Μ.Παρασκευη που συνηθως δεν τρωνε ουτε λαδι.

Υλικα :

1 πακετο κριθαρακι

5-6 κουταλιες της σουπας ταχινι

χυμος ενος λεμονιου (αναλογως ποσο ξινη την θελετε βαζετε περισοτερο)

αλατι

μπορειτε να προσθεσετε πατατες,σελινο, καροτο


Εκτελεση

βραζουμε το κριθαρακι.Αραιωνουμε το ταχινι με τον χυμο λεμονιου και με λιγο ζουμι που θα παρουμε απο την σουπα.Μολις βρασει το κριθαρακι το κατεβαζουμε απο την εστια και ριχνουμε μεσα σιγα σιγα το ταχινι ανακατευοντας συνεχως.

καλη ορεξη.:bigwing:

g7
14-04-09, 12:10
Υλικα

200 - 300 γρ. ρεβυθια

6-7 κουταλιες της σουπας ταχινι

3-4 σκελιδες σκορδο(λειωμενο)

χυμο 2 λεμονιων

λιγο ελαιολαδο

αλατι

Εκτελεση

Βραζουμε τα ρεβυθια τα σουρωνουμε τα βαζουμε σε μουλτι η μιξερ και τα πολτοποιουμε.Θα προσθεσουμε το ταχινι, το σκορδο τον χυμο του λεμονιου και το αλατι θα τα ανακατεψουμε ολα μαζι μεχρι να γινουν μια λεια κρεμα.

σημειωση 1 :Eχουμε κρατησει λιγο ζουμι απο τα ρεβυθια που βραζουν ετσι ωστε οταν μας βγουν πηχτα τα αραιωνουμε με αυτο.

σημειωση 2 :το αλατι και το λεμονι το ριχνουμε αναλογως το πως μας αρεσει στην γευση.

g7
14-04-09, 13:19
ΜΠΡΙΑΜ

Υλικα

6 - 7 πατατες μεγαλες
4 - 5 κολοκυθια μεγαλα
3 - 4 μελιτζανες
2 -3 κρεμυδια
2 ντοματες μεγαλες
3 - 4 σκελιδες σκορδο
αλατι - πιπερι
ελαιολαδο

ολα τα παραπανω κομμενα σε ροδελες

Εκτελεση

Πλενουμε πολυ καλα ολα τα λαχανικα και τα κοβουμε ροδελες .

Τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα ταψι (αναλογως την ποσοτητα των υλικων χρησιμοποιουμε το μεγεθος),ριχνουμε το αλατι,το πιπερι, το ελαιολαδο,προσθετουμε νερο* και τα βαζουμε να ψηθουν στους 200 βαθμους και στον αερα.

*νερο βαζουμε τοσο,οσο να τα καλυψει.

τις ντοματες τις βαζουμε πανω απο τα υπολοιπα.

Για οσους δεν τρωνε την ντοματα μπορουν να μην την βαλουν!!:bigsmile:

καλη ορεξη:bigwing:

Επισης να ξερετε οτι υπαρχει νηστισιμη φετα!!Δεν ξερω αν την εχουν ολα τα σουπερ μαρκετ,ο Βεροπουλος την εχει σιγουρα.

TOKSOTRA
14-04-09, 14:14
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ


2 κονσερβες μανηταρια [πλενουμε καλα]

βαζουμε λιγο λαδακι ελιας στην κατσαρολα με ενα ψιλοκομενο κρεμμυδι ξερο
τσιγαριζουμε ελαφρα
προσθετουμε 1 ποτηρι νερο και αφηνουμε να σιγοβρασουν τα μανηταρια 10'

ριχνουμε 2 ποτηρια ρυζι και 4 νερο
2 δαφνοφυλλα,λιγο κροκο κοζανης[σαφραν]
αλατι
πιπερι

ΤΟΞΟΤΡΑ:bigbest:

TOKSOTRA
14-04-09, 14:22
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
τσιγαριζουμε σε λιγο λαδι ελιας μισο κιλο μυδια [καθαρισμενα]
ψιλοκομμενο ενα μεγαλο κρεμμυδι ξερο και ενα φρεσκο
τρεις σκελιδες σκορδο λιγο ανιθο
αφηνουμε λιγο και σβηνουμε με μισο ποτηρι λευκο κρασι
ριχνουμε 2 ποτηρια ρυζι 4 νερο
αλατι
πιπερι
και λιγο ταμπασκο

τοξοτρα

TOKSOTRA
14-04-09, 14:26
μπορουμε επισης να φαμε
φακες
φασολαδα
ρεβυθια
φασολακια
μπαμιες
αρακα με αγκιναρες
γιγαντες
πατατοσαλατα
καλαμαρακια
γαριδες
ιμαμ μπαιλντι
και αλλα πολλα ....

daffymaria
17-04-09, 17:52
Πολύ καλή η συλλογή σας! Για να μην ανοίξω καινούργιο thread, καλό Πάσχα και καλές γιορτές σε όλους!

Φάτε αρνί! lol :P

Φιλικά x