PDA

Επιστροφή στο Forum : Γιατί ο Αϊ Βασίλης δεν υπάρχει

2012
03-12-08, 20:14
Μιά επιστημονική ...ανάλυση:

:angel:

Σαν αποτέλεσμα αιτήσεων πολλών χιλιάδων φίλων,
και με τη βοήθεια έρευνας πασίγνωστου
επιστημονικού περιοδικού,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε
τα αποτελέσματα σχετικά με τον Άγιο Βασίλη.

Καταρχήν, κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν πετά.

Παρόλο που υπάρχουν 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών
που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί
(τα περισσότερα έντομα και μικροοργανισμοί),
αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση
ότι υπάρχει ιπτάμενος τάρανδος,
τον οποίο απ` ό,τι φαίνεται μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει.

Υπάρχουν περίπου 2 δις παιδιά (κάτω των 18,) στον κόσμο.

Επειδή ο Άγιος Βασίλης προφανώς δεν επισκέπτεται
Μουσουλμάνους, Ινδουιστές,
Εβραίους και Βουδιστές,
ο φόρτος εργασίας του περιορίζεται στο 15% του συνολικού δηλ. 378 εκ.

Σύμφωνα με το διεθνές Γραφείο Καταγραφής Πληθυσμών,
με μέσο όρο 3.5 παιδιών ανά σπίτι, έχουμε 91,8 εκ. Σπιτικά.
Μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί
ανά σπίτι που αξίζει να πάρει δώρο σύμφωνα με την Παράδοση.

Ο Άγιος Βασίλης έχει μόλις 31 ώρες για να δουλέψει,
κι αυτό χάρη στη διαφορά ώρας και την περιστροφή της γης,
θα υποθέσουμε ότι ταξιδεύει από ανατολάς προς δυσμάς
(που είναι και το πιο λογικό μιας και τόσα χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά)
αυτό μας κάνει 822.6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο.

Δηλαδή, για κάθε χριστιανικό σπίτι με ένα καλό παιδί, ο Άγιος Βασίλης
έχει 1/1000στό του δευτερολέπτου να παρκάρει το έλκηθρο,
να κατέβει, να πηδήξει από την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα
στα παπούτσια του καθενός, να βάλει κάποια δώρα κάτω από το δέντρο,
να φάει το κομμάτι της πίτας του, να ξανανέβει
την καμινάδα, να ξαναμπεί στο έλκηθρο και να φύγει για το επόμενο σπίτι.

Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι 91.8 εκατομμύρια επισκέψεις ισαπέχουν
μεταξύ τους (χάριν υπολογισμών), μιλάμε για
απόσταση 0.78 μιλιά ανά σπίτι, συνολικό ταξίδι 75.5 εκατομμύρια μίλια,
και χωρίς να μετράμε τις στάσεις για να κάνει την "ανάγκη"του!

Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι το έλκηθρο τρέχει με 650 μιλιά το δευτερόλεπτο,
3.000 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Συγκριτικά, το πιο γρήγορο μέσο που φτιάχτηκε από τον άνθρωπο
κινείται μόλις με 27.4 μίλια το δευτερόλεπτο ενώ ένας κανονικός
τάρανδος μπορεί να τρέξει το πολύ με 15 μίλια την ώρα.

Άαα και κάτι άλλο, το φορτίο στο έλκηθρο είναι άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο.

Με την προϋπόθεση ότι κάθε παιδάκι θα πάρει
ένα πακέτο που ζυγίζει μόλις ένα κιλό,
το έλκηθρο κουβαλάει περίπου 321.300 τόνους, χωρίς να μετράμε τον ίδιο
τον Άγιο Βασίλη ο οποίος λέγεται ότι είναι και χοντρός.

(Και δε μετράμε το γεγονός ότι έχει φάει και 91.8 εκ. κομμάτια πίτας).

Κανονικά, ένας τάρανδος μπορεί να κουβαλήσει το πολύ 150 κιλά.
Ακόμα και αν ο περίφημος ιπτάμενος τάρανδος (βλ. Παρ. #1)
μπορούσε να κουβαλήσει 10 φορές
περισσότερο βάρος, 8 ή και 9 τάρανδοι σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν.

Για την ακρίβεια χρειάζονται 214.200 τάρανδοι.

Αυτό αυξάνει το συνολικό βάρος (και πάλι χωρίς να μετράμε το βάρος του ελκήθρου)
σε 353.430 τόνους (4 φορές περισσότερο από το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο)
353.000 τόνοι που κινούνται με 650 μιλιά το δευτερόλεπτο
έχουν μια απίστευτη αντίσταση στον αέρα η οποία προκαλεί θερμότητα
(όπως στα διαστημόπλοια όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της γης).

Το μπροστινό ζευγάρι ταράνδων θα βρίσκεται κάτω από την επήρεια των 14.3 τετράκις εκατομμυρίων
Joule ενέργειας ανά δευτερόλεπτο. Το καθένα.

Με αλλά λόγια, θα εξατμιστούν ακαριαία με εκκωφαντικό θόρυβο,
αφήνοντας το ζευγάρι που βρίσκεται από πίσω εκτεθειμένο.

Ολόκληρο το κοπάδι, θα εξατμιστεί μέσα σε 4.26 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αντέχει
σε επιτάχυνση 17500.06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας.

Αν ζυγίζει γύρω στα 100 κιλά (και λίγα λέμε) θα γίνει χαλκομανία στο πίσω
μέρος του καθίσματός του εξαιτίας των 2.107.007 κιλών αδράνειας.

Αν ο Άγιος Βασίλης υπήρξε ποτέ, τώρα...

Δεν υπάρχει πια!

http://i300.photobucket.com/albums/nn26/aerospace_2008/InOut/Santa-1.gif
Thanks to alanaki4 < greek-chater

TwistedTool
03-12-08, 20:22
:bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying: :bcrying::emot78::emot78::emot78::emot78::emot78: :emot78:

nastia
03-12-08, 22:58
:emot81::emot122::emot116:
Τώρα που αποκάλυψες την αλήθεια, θα μας κάνεις εσύ δωράκια...:beer:

fysiken21
03-12-08, 23:13
καλά να πάθει το ερυθρόλευκο λαμόγιο που ξεμπροστιάστηκε:P
-------------------------
δεν υπάρχεις ρε Αι Βασίλη

kastorianos
03-12-08, 23:57
Τι:bigwow:?Δεν υπαρχει:bcrying::bcrying::bcrying:?Και τοτε ποιος μας φερνει τα δωρα?:bigthinki:bigthinki
Αχ:bigpray: μακαρι να ειναι ψεμα αυτο

Pirate Queen
04-12-08, 00:43
Παιδιά ναι ντρέπομαι που το λέω αλλά ο Αι-Billys δεν υπάρχει και.....ΤΟ ΚΑΤΣ ΈΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ!!!! :crybaby2::crybaby2:
Λυπάμαι που χαλάω τα παιδικά σας όνειρα! xD

kelly
04-12-08, 00:56
Ο υπέρβαρος Αϊ-Βασίλης με τα ροδοκόκκινα μάγουλα, τη λευκή γενειάδα και κόκκινο-άσπρο κοστούμι δεν είναι τίποτα άλλο από το διαφημιστικό... παιδί της Coca Cola. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Άγιος Βασίλης γιορτάζει φέτος τα 75α γενέθλιά του: ο σχεδιαστής του, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931.

Ο σχεδιαστής του Αϊ-Βασίλη, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931 κατά παραγγελία της Coca Cola

[float-right]http://www.inout.gr/attachment.php?attachmentid=28633&d=1228344835[/float-right]

Η διαφημιστική καμπάνια ήταν τόσο επιτυχημένη, που η μοντέρνα εικόνα του αγίου των Χριστουγέννων έκανε τον γύρο του κόσμου και καθιερώθηκε!
Δεν πρόκειται ωστόσο για τη μοναδική περίπτωση: όπως τονίζουν οι ειδικοί, πολλά από τα χριστουγεννιάτικα σύμβολα λειτουργούν ως εμπορικά σήματα, ανεβάζοντας τον τζίρο των καταστημάτων κατά τον πιο καταναλωτικό μήνα του έτους. Άλλωστε, ο Santa Claus δεν είναι καν ελληνικό... προϊόν.

«Τόσο για τους Έλληνες όσο και τους λοιπούς ορθόδοξους λαούς, ο Αϊ-Βασίλης είναι ο Μέγας Βασίλειος, που έζησε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε σχεδόν όλη του τη ζωή στους συνανθρώπους του. Και η εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου ουδεμία σχέση έχει με αυτή που κυριαρχεί σήμερα: ήταν ψηλόλιγνος, με μαύρα μάτια, μελαψός και με γένια», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνάς Αλεξιάδης.

Εκτός ελληνικών εθίμων είναι και η ανταλλαγή δώρων τα Χριστούγεννα. Τα Ελληνόπουλα συνήθιζαν να ανοίγουν τα δώρα τους την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή της γιορτής του Μεγάλου Βασίλειου. Πάντως, την περίοδο των γιορτών, οι αγορές παιχνιδιών στη χώρα μας φτάνουν στο 50% του συνόλου των ετήσιων αγορών, όταν τους υπόλοιπους μήνες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 5% και το Πάσχα το 10%!

Εμπορικό τρικ με δέλεαρ τα... αυθεντικά Χριστούγεννα είναι και το Ροβανιέμι ή αλλιώς το χωριό του Αϊ-Βασίλη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο φινλανδικός τουριστικός οργανισμός. Μάλιστα, οι Φινλανδοί έχουν «βουτήξει» για τα καλά στο μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να βάζουν τον Άγιο Βασίλη να κάνει υπερωρίες μοιράζοντας δώρα εις διπλούν: στις 25 Δεκεμβρίου αλλά και την 1η Ιανουαρίου, ώστε να κρατά περισσότερες ημέρες η τουριστική περίοδος.

Τα Νέα

vasilisv
04-12-08, 01:01
Ανυπόστατες ανακρίβειες κάποιου που ,προφανώς , δεν του έφερνε δώρα ο Άγιος Βασίλης.:biglol:

Ο δικός μου Αγιος Βασίλης μου φέρνει πάντα δωράκια .:bflower:

Άρα υπάρχει.:bigsmile:

deker
04-12-08, 09:31
Εμένα μου είναι στα χαρτιά ένα δώρο από τον δικό μου άγιο....δεν ξέρω αν θα είναι κατά τις γιορτές ή λίγο αργότερα αλλά όπου να' ναι έρχεται το νιάτο :bigpray::bigsmile:.

akrapt
04-12-08, 10:20
Οι πατεράδες δικαιώνονται επιτέλους.
Ξέρεις τι είναι να δίνεις ενα σκασμό λεφτα να παίρνεις παιχνίδια στα παιδια σου και αυτα να ευχαριστούν και να ευγνωμονούν εαν ασπρομάλλη χοντρούλη;
Μια αδικία ετών αποκαθίσταται.....

manosgl
04-12-08, 10:49
Οι πατεράδες δικαιώνονται επιτέλους.
Ξέρεις τι είναι να δίνεις ενα σκασμό λεφτα να παίρνεις παιχνίδια στα παιδια σου και αυτα να ευχαριστούν και να ευγνωμονούν εαν ασπρομάλλη χοντρούλη;
Μια αδικία ετών αποκαθίσταται.....

Ααα!!! Εγώ το έχω λύσει αυτό το πρόβλημα.
Εξήγησα στην κόρη μου ότι ναι μεν φέρνει ο Αιβασίλης τα δώρα, αλλά μετά στέλνει και τον λογαριασμό στον μπαμπά και στην μαμά.
Στην αρχή δεν το πίστεψε -βλέπεις αυτό ήταν το απίστευτο!- αλλά όταν της έδειξα το γράμμα που μου έλεγε να πληρώσω, μου δήλωσε ότι δεν θα ξαναζητήσει ακριβό δώρο.
και γλίτωσα.

kastorianos
04-12-08, 11:02
Ο υπέρβαρος Αϊ-Βασίλης με τα ροδοκόκκινα μάγουλα, τη λευκή γενειάδα και κόκκινο-άσπρο κοστούμι δεν είναι τίποτα άλλο από το διαφημιστικό... παιδί της Coca Cola. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Άγιος Βασίλης γιορτάζει φέτος τα 75α γενέθλιά του: ο σχεδιαστής του, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931.

Ο σχεδιαστής του Αϊ-Βασίλη, Χέιντον Σάντμπλομ, τον δημιούργησε το 1931 κατά παραγγελία της Coca Cola

[float-right]http://www.inout.gr/attachment.php?attachmentid=28633&d=1228344835[/float-right]

Η διαφημιστική καμπάνια ήταν τόσο επιτυχημένη, που η μοντέρνα εικόνα του αγίου των Χριστουγέννων έκανε τον γύρο του κόσμου και καθιερώθηκε!
Δεν πρόκειται ωστόσο για τη μοναδική περίπτωση: όπως τονίζουν οι ειδικοί, πολλά από τα χριστουγεννιάτικα σύμβολα λειτουργούν ως εμπορικά σήματα, ανεβάζοντας τον τζίρο των καταστημάτων κατά τον πιο καταναλωτικό μήνα του έτους. Άλλωστε, ο Santa Claus δεν είναι καν ελληνικό... προϊόν.

«Τόσο για τους Έλληνες όσο και τους λοιπούς ορθόδοξους λαούς, ο Αϊ-Βασίλης είναι ο Μέγας Βασίλειος, που έζησε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε σχεδόν όλη του τη ζωή στους συνανθρώπους του. Και η εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου ουδεμία σχέση έχει με αυτή που κυριαρχεί σήμερα: ήταν ψηλόλιγνος, με μαύρα μάτια, μελαψός και με γένια», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνάς Αλεξιάδης.

Εκτός ελληνικών εθίμων είναι και η ανταλλαγή δώρων τα Χριστούγεννα. Τα Ελληνόπουλα συνήθιζαν να ανοίγουν τα δώρα τους την 1η Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή της γιορτής του Μεγάλου Βασίλειου. Πάντως, την περίοδο των γιορτών, οι αγορές παιχνιδιών στη χώρα μας φτάνουν στο 50% του συνόλου των ετήσιων αγορών, όταν τους υπόλοιπους μήνες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 5% και το Πάσχα το 10%!

Εμπορικό τρικ με δέλεαρ τα... αυθεντικά Χριστούγεννα είναι και το Ροβανιέμι ή αλλιώς το χωριό του Αϊ-Βασίλη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο φινλανδικός τουριστικός οργανισμός. Μάλιστα, οι Φινλανδοί έχουν «βουτήξει» για τα καλά στο μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να βάζουν τον Άγιο Βασίλη να κάνει υπερωρίες μοιράζοντας δώρα εις διπλούν: στις 25 Δεκεμβρίου αλλά και την 1η Ιανουαρίου, ώστε να κρατά περισσότερες ημέρες η τουριστική περίοδος.

Τα ΝέαΚαι στην Γερμανια παραδοσιακα τα δωρα δινονται στις 6/12 που λεγεται Νικολαους(κατι μου θυμιζει το ονομα,κατι μου θυμιζει:bigthinki:bigthinki)

Rey21
04-12-08, 18:59
Δε σε πιστευω...:bcrying:

Μου κατεστρεψες τα μεγαλυτερα παιδικα μου ονειρα...:bcrying::bcrying:

debbief
04-12-08, 19:19
Τσώπα, τσώπα πουλάκι μου.. ένα κακό όνειρο ήταν θα περάσει! Μα καλά βρε 2012, επίτηδες το έβαλες το θέμα κι εσύ μέρες που είναι..;; Τσ τσ τσ, ντροπή!! (χαρ χαρ χαρ)

Nearchus
04-12-08, 23:18
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΝ ΕΕΕΕΕΕΕ...ΘΡΥΛΟΥ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

1- 0 ...http://i300.photobucket.com/albums/nn26/aerospace_2008/InOut/Santa-1.gif

Μπραβο ρε φιλε 2012 εκανες την μεγαλυτερη Αθλητικη αυτοκριτικη του Αιωνα

ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΟΥ ΧΟΥ XI XI
.........................NO DELETIONS PLEASE

akrapt
05-12-08, 00:03
Ααα!!! Εγώ το έχω λύσει ...

....ακριβό δώρο.
και γλίτωσα.

Αψογοοοοςςςςςς.......................
-------------------------
Και τοτε ποιος μας φερνει τα δωρα?:bigthinki:bigthinki

Ο Αλογοσκούφηηηηηηηςςςςς